Αγιοφυλλικός – Η πορεία στο φετινό πρωτάθλημα

Έπεσε  η «καρό σημαία» του 1ου ομίλου του Πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣ Τρικάλων, βάζοντας τέλος σε μια δύσκολη χρονιά η οποία είχε αρκετές συναισθηματικές διακυμάνσεις για όλες τις ομάδες  και είναι σίγουρο ότι τα συμπεράσματα, που θα βγάλουν μετά το τέλος της φετινής περιόδου οι παράγοντες  των ομάδων αυτών, μπορούν να τις βοηθήσουν ώστε τη νέα χρονιά, το αγωνιστικό τους πρόσωπο να είναι σαφώς καλύτερο…

0 219

Έπεσε  η «καρό σημαία» του 1ου ομίλου του Πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣ Τρικάλων, βάζοντας τέλος σε μια δύσκολη χρονιά η οποία είχε αρκετές συναισθηματικές διακυμάνσεις για όλες τις ομάδες  και είναι σίγουρο ότι τα συμπεράσματα, που θα βγάλουν μετά το τέλος της φετινής περιόδου οι παράγοντες  των ομάδων αυτών, μπορούν να τις βοηθήσουν ώστε τη νέα χρονιά, το αγωνιστικό τους πρόσωπο να είναι σαφώς καλύτερο… Έπεσε  η «καρό σημαία» του 1ου ομίλου του Πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣ Τρικάλων, βάζοντας τέλος σε μια δύσκολη χρονιά η οποία είχε αρκετές συναισθηματικές διακυμάνσεις για όλες τις ομάδες  και είναι σίγουρο ότι τα συμπεράσματα, που θα βγάλουν μετά το τέλος της φετινής περιόδου οι παράγοντες  των ομάδων αυτών, μπορούν να τις βοηθήσουν ώστε τη νέα χρονιά, το αγωνιστικό τους πρόσωπο να είναι σαφώς καλύτερο…

Ξεκινώντας από τον Αγιοφυλλικό, ο οποίος  χάρη στο καλό κλίμα που υπήρχε στο ποδοσφαιρικό τμήμα κυνήγησε την  άνοδο, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει να πούμε ότι οι του  «Αγιοφυλλικού» ναι μεν μένουν με την πίκρα, ωστόσο θα πρέπει να έχουν ήσυχη την συνείδηση τους, διότι ανεξάρτητα από τα όποια λάθη έγιναν, τα έδωσαν όλα για να τα καταφέρουν.

Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες πορείες, με τα πάνω της σε κάποιες περιόδους και τα κάτω της σε άλλες, διέγραψε ο ΑΟ ΑΓΙΟΦΥΛΛΟΥ, στο πρωτάθλημα της Β1 ερασιτεχνικής κατηγορίας ΕΠΣ Τρικάλων. Οι παίχτες του Γιάννη Κέφου  μπορεί να μην τα  κατάφεραν να αλλάξουν κατηγορία την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν άξιζαν αυτής της τύχης, μιας και ένα καλοδουλεμένο σύνολο είχαν, και στο κάτω-κάτω δεν  υπήρχαν και πολύ καλύτερες  ομάδες από τους ίδιους, για να πάρουν την άνοσα  για την Β1 Κατηγορία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Μετά το κακό ξεκίνημα (2-1 εκτός από το Φωτεινό), το συγκρότημα του Γιάννη Κέφου, πραγματοποίησε πέντε   νίκες στις πρώτες έξι αγωνιστικές, καταφέρνοντας έτσι να βρεθεί στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Η αναπόφευκτη κάμψη στην απόδοση της ομάδας και το σερί των τριών ισοπαλιών (μάλιστα δυο εξ αυτών εντός έδρας) που ακολούθησαν με Περιστέρα, Χρυσομηλιά, Σαρακίνα, προσγείωσε ανώμαλα στην πραγματικότητα των  "Αγιοφυλλικό", ωστόσο, δεν προκάλεσε ουσιαστικές ζημιές, μιας και η διαφορά από τη κορυφή εξακολουθούσε να μην  είναι σημαντική (-2).

Έτσι, φτάσαμε στο τελευταίο κομμάτι του Α΄ Γύρου, στο οποίο ο σύλλογος από το Αγιόφυλλο  κατάφερε να παραμείνει αήττητος για εννέα  στη σειρά παιχνίδια, να πραγματοποιήσει ίσως τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις  και αν δεν είχε τόσο μεγάλη έφεση στις ισοπαλίες  τελευταία και δυο  εξ’ αυτών στην έδρα του θα είχε καταφέρει να ανέβει ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.. Ο Γιάννης Κέφος  έχει στα χέρια του μια ομάδα με πλούσια αθλητικά προσόντα, μεγάλη ομοιογένεια αλλά και δυναμική ειδικά εντός έδρας σε συνδυασμό με τα άκρως ενθαρρυντικά μηνύματα, που έδιναν οι ποδοσφαιριστές του στο φινάλε του πρώτου  γύρου, δεν επέτρεπαν σε κανέναν να αμφισβητήσει την παρουσία του Αγιοφυλλικού και ότι θα είναι μια από της ομάδες που θα διεκδικήσουν το τίτλο.  

Στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος η ομάδα ξεκίνησε πάλι άσχημα, λίγο το δύσκολο πρόγραμμα των πρώτων  αγωνιστικών, λίγο η χαλάρωση που επήλθε στις τάξεις του συλλόγου από την μικρή απόσταση που το χώριζε από την κορυφή, και το κακό δεν άργησε να γίνει. Οι ομάδα του Αγιοφυλλικού  έκανε  δυο ήττες εντός έδρας με Φωτεινό και Πύργο  στο μεσοδιάστημα κέρδισαν Θεόπετρα και Βυτουμά , και μοιραία είδαν το -2 να εξανεμίζεται.

Μοιραία το ματς της 16ης αγωνιστικής απέναντι στων  "Πανχασιακό"  έπαιρνε χαρακτήρα τελικού, με τους παίκτες του Γιάννη Κέφου  να μην μπορούν  επιστρέψουν στις επιτυχίες (1-1) και να βγαίνουν από τη δύσκολη θέση στην οποία είχαν βρεθεί προς στιγμήν. Από το σημείο εκείνο και έπειτα, οΑγιοφυλλικός δεν κοίταξε καμία στιγμή προς τα πίσω. Με όπλα της τη συμπαγή διάταξη και την τεράστια εμπειρία αρκετών ποδοσφαιριστών της στην κατηγορία, πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό σερί 5 αγώνων χωρίς ήττα μέχρι το φινάλε, παρότι αυτό όμως  δεν  επέτρεψε, όχι μόνο να καταφέρει τελικά να πάρει το πρωτάθλημα , αλλά και να τερματίσει στη διόλου ευκαταφρόνητη 2η θέση, που έδινε την άνοδο και αλλαγή κατηγορίας.  

Σε ερώτηση που κάναμε στον προπονητή του Αγιοφυλλικού Γιάννη Κέφο για το τι πρέπει να  περιμένουμε στο μέλλον δήλωσε απαντώντας στην ερώτηση: «Ευχή  δική μου, είναι η ομάδα να παραμείνει όπως έχει (σ.σ. προπονητές, παίκτες) και με δύο-τρεις ουσιαστικές προσθήκες και καλύτερη οργάνωση  σε όλους τους τομείς να διεκδικήσει την άνοδο, διότι θεωρώ ότι θα είμαστε πιο έτοιμοι, εφόσον τα πράγματα γίνουν όπως πρέπει. Εδώ θέλω να σταθώ στον πρόεδρο της ομάδας, Στέργιο Παπακώστα , ο οποίος  ήταν ο μόνος παράγοντας, που ήταν πραγματικά κοντά στους παίκτες κατά την διάρκεια όλης της χρονιάς, όμως το σίγουρο είναι ότι εάν δεν βρει συμπαραστάτες που θα έχουν την διάθεση να προσφέρουν στην ομάδα και όχι σε οτιδήποτε άλλο, τίποτα δεν π πρόκειται να αλλάξει».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr