Έντονη διαμαρτυρία Μπουτίνα για το Κ.Π.Ε

Αν η επίσημη ανακοίνωση, από στόματος Υφυπουργού οικονομίας κ. Νίκου Λέγκα, της ίδρυσης Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο δήμο Αιθήκων «στεναχώρησε» τον δήμαρχο Καλαμπάκας Βύρωνα Μπουτίνα, η μετέπειτα ανακοίνωση ανακοίνωση για την ίδρυση και δεύτερου κέντρου, αυτή τη φορά στο δήμο Τρικκαίων ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου.

0 302

Αν η επίσημη ανακοίνωση, από στόματος Υφυπουργού οικονομίας κ. Νίκου Λέγκα, της ίδρυσης Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο δήμο Αιθήκων «στεναχώρησε» τον δήμαρχο Καλαμπάκας Βύρωνα Μπουτίνα, η μετέπειτα ανακοίνωση ανακοίνωση για την ίδρυση και δεύτερου κέντρου, αυτή τη φορά στο δήμο Τρικκαίων ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου. Αν η επίσημη ανακοίνωση, από στόματος Υφυπουργού οικονομίας κ. Νίκου Λέγκα, της ίδρυσης Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο δήμο Αιθήκων «στεναχώρησε» τον δήμαρχο Καλαμπάκας Βύρωνα Μπουτίνα, η μετέπειτα ανακοίνωση ανακοίνωση για την ίδρυση και δεύτερου κέντρου, αυτή τη φορά στο δήμο Τρικκαίων ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου.
Μέχρι το περασμένο Σάββατο η δημόσια αντίδραση του δημάρχου Καλαμπάκας στα τοπικά ΜΜΕ, υπήρξε χλιαρή και κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους αφήνοντας φυσικά να διαφανεί η ενόχλησή του για το γεγονός ότι η μελέτη διεκδίκησης ΚΠΕ του δήμου Καλαμπάκας απορρίφθηκε.
Η πικρία αυτή ίσως να παρέμεινε σ’ αυτό το επίπεδο εάν δεν υπήρχε η ανακοίνωση (σχετική αποκάλυψη έκανε η «ΕΡΕΥΝΑ» δια του συν κ. Παπαγεωργίου) για ίδρυση και δεύτερου ΚΠΕ στο δήμο Τρικκαίων. Αναμφίβολα το γεγονός λειτούργησε καταλυτικά όσον αφορά την αντίδραση του δημάρχου.
Τα πρώτα «βέλη»
Τα πρώτα «βέλη» του κ. Μπουτίνα, κατά της απόρριψης της πρότασης του δήμου Καλαμπάκας «ρίχθηκαν» το μεσημέρι του Σαββάτου κατά την επίσκεψη ξένων εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Commenius» στο γραφείο του.
Εκεί, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπουτίνας μίλησε για τις προσπάθειές του να διεκδικήσει το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι η υποβληθείσα μελέτη πληρούσε όλα τα κριτήρια για να επιλεγεί επιρρίπτοντας ευθύνες στο υπουργείο Παιδείας για την απόφασή του να την απορρίψει.
Η επιστολή διαμαρτυρίας
Ωστόσο, όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο, ο κ. Μπουτίνας είχε φροντίσει να αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Παιδείας κ. Ευρ. Στυλιανίδη από της 16 Οκτωβρίου το περιεχόμενο της οποίας αφήνει να διαφανεί η λύπη και η πικρία του.
Είναι σαφές ότι ο κ. Μπουτίνας πληροφορήθηκε την ίδρυση δεύτερου ΚΠΕ στο δήμο Τρικκαίων από το σχετικό ρεπορτάζ της «ΕΡΕΥΝΑΣ» την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου. Έτσι την ίδια μέρα ο δήμαρχος αποστέλλει την επιστολή διαμαρτυρίας στον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Παιδείας κ. Ευριπ. Στυλιανίδη (γαμπρό Τρικαλινό) στην οποία επισημαίνει τα εξής:
Κ. Υπουργέ
Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκε την ανακοίνωσή σας για την ίδρυση ΚΠΕ στο δήμο Αιθήκων και δυστυχώς με ακόμα μεγαλύτερη λύπη διάβασα και δεύτερη ανακοίνωσή σας για την ίδρυση και δεύτερη ΚΠΕ στο δήμο Τρικκαίων.
Δεν γνωρίζω τα κριτήρια που επιλέχθηκαν τα δύο ΚΕΠ και τι πλεονεκτήματα είχαν οι δύο δήμοι έναντι εκείνου της Καλαμπάκας.
Απορρίφθηκε η ίδρυση ΚΠΕ στο δήμο Καλαμπάκας που όπως είναι γνωστό διαθέτει τα μοναδικά στον κόσμο Μετέωρα, τον Πηνειό ποταμό, τα δασικά συμπλέγματα Ασπροποτάμου και Μαλακασίου, αρκετές φυσικές ομορφιές και σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις.
Επίσης σας είναι γνωστό ότι αγωνίζομαι για τον τόπο από περισσότερα είναι είκοσι χρόνια και την παράταξη την οποία τόσο αγαπάμε όλοι από το 1974 μέχρι και σήμερα.
Για όλα τα παραπάνω πώς να μην λυπηθώ όταν δίνεται άδεια έγκρισης ΚΠΕ σε δήμους που δεν διαθέτουν όλα όσα παραπάνω ανέφερα και οι δήμαρχοι πέραν της τυπικής διεκδίκησης, δεν έχουν κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον;
Σας ευχαριστώ
Αναμένει διορθωτική κίνηση
Θα πρέπει να επισημανθεί, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ότι το θέμα δεν πρόκειται να κλείσει δεδομένου ότι ο κ. Μπουτίνας είναι αποφασισμένος να πιέσει ώστε να επιτύχει το στόχο του που είναι η ίδρυση ΚΠΕ στην Καλαμπάκα.
Εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Μπουτίνας αφήνει να εννοηθεί ότι ούτε τεχνοκρατικά, αλλά κυρίως ούτε πολιτικά στηρίχθηκε απ’ τον πολιτικό του φορέα και την κυβέρνηση όσον αφορά το θέμα του ΚΠΕ.
Βεβαίως το θέμα έχει και το παρασκήνιο που έχει να κάνει με τους εσωκομματικούς συσχετισμούς στην τοπική Ν.Δ. που αυτή τη φορά μάλλον δεν φαίνεται να ευνόησαν τον κ. Μπουτίνα.
Απ’ την άλλη η πικρία για την απόρριψη της πρότασης (ίδρυση ΚΠΕ) του δήμου Καλαμπάκας δεν είναι αμιγώς της δημοτικής πλειοψηφίας αλλά έχει αντανάκλαση και στην τοπική κοινωνία που διαπιστώνει ότι η περιοχή Καλαμπάκας ειδικά στο θέμα αυτό, αδικήθηκε κατάφορα εάν ισχύουν όσα ο κ. Μπουτίνας επισημαίνει για την επιλεξιμότητα της μελέτης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr