Άρχισαν οι προπονήσεις στο Σίντοκαν καράτε

Η εκγύμναση, η χρησιμότητα και η προσφορά του Σίντοκαν καράτε στην εποχή μας, έχει πολλαπλή μορφή. Πρακτικά αποτελεί, πρώτα απ’ όλα, μια αποτελεσμα-τική μέθοδο ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ, στην οποία μπορούν να εξασκηθούν άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, καθώς και παιδιά. Η λέξη KAΡA-TE  κυριολεκτικά μεταφράζεται από την Ιαπωνική γλώσσα ως «άδεια χέρια».

0 369

Η εκγύμναση, η χρησιμότητα και η προσφορά του Σίντοκαν καράτε στην εποχή μας, έχει πολλαπλή μορφή. Πρακτικά αποτελεί, πρώτα απ’ όλα, μια αποτελεσμα-τική μέθοδο ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ, στην οποία μπορούν να εξασκηθούν άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, καθώς και παιδιά. Η λέξη KAΡA-TE  κυριολεκτικά μεταφράζεται από την Ιαπωνική γλώσσα ως «άδεια χέρια».

Η εκγύμναση, η χρησιμότητα και η προσφορά του Σίντοκαν καράτε στην εποχή μας, έχει πολλαπλή μορφή. Πρακτικά αποτελεί, πρώτα απ’ όλα, μια αποτελεσμα-τική μέθοδο ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ, στην οποία μπορούν να εξασκηθούν άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, καθώς και παιδιά. Η λέξη KAΡA-TE  κυριολεκτικά μεταφράζεται από την Ιαπωνική γλώσσα ως «άδεια χέρια». Είναι η τέχνη της αυτοάμυνας, που ασκείται χωρίς όπλα, μόνο από το ανθρώπινο σώμα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Για να πραγματοποιηθεί, πρέπει να εξασκηθεί κάθε σωματική και ψυχική δύναμη. Ο μόνος τρόπος να αναπτύξουμε την τέχνη ή το όπλο αυτοάμυνας, είναι η συστηματική προπόνηση, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε ώρα, σε οποιοδήποτε τόπο και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Χωρίς αυτό να σημαίνει – όπως νομίζουν πολλοί – πως η νίκη σ’ έναν αγώνα, αποτελεί την ανώτατη επιτυχία. Χρησιμοποιεί κυρίως αποκρούσεις, αποτελεσματι-κές επιθέσεις με χέρια και πόδια, σε μεγάλη ποικιλία συνδυασμών.

 

Άρχισαν οι προπονήσεις στο Σίντοκαν καράτε

 

Σαν ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ αποτελεί μια ολοκληρωμένη μέθοδο εκγύμνασης του ανθρωπίνου σώματος. Ο δυναμικός τρόπος εκτέλεσης των επιστημονικά μελετημέ-νων τεχνικών του, υποχρεώνει έναν μεγάλο αριθμό μυών να γυμνάζεται αρμονικά. Συμβάλλει αποφασιστικά στην ισομετρική ανάπτυξη του σώματος, στη βελτίωση του αναπνευστικού και κυκλοφοριακού συστήματος, καθώς επίσης και στην ανάπτυξη της ευκινησίας και στην ευστροφία του πνεύματος.

Βασική επιδίωξη των ενασκούμενων στο Σίντοκαν καράτε, αν θέλουν να έχουν σημαντικά αποτελέσματα, είναι η αρμονική ανάπτυξη και συνεργασία των σωματικών και των πνευματικών παραγόντων του ανθρώπου και για να το πετύχουν αυτό χρειάζεται συνεχή ατομική προσπάθεια, υπομονή, επιμονή καθώς και  αυτοπειθαρχία. Όλα αυτά μπορούν να αποτελέσουν ένα ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ σύστημα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υπόδειγμα και για την υπόλοιπη ζωή τους. Εδώ ακριβώς βρίσκεται η μαγεία του Σίντοκαν. Η σωστή εκπαίδευση θα του δώσει με τα χρόνια την τεχνική, η τεχνική την τέχνη και η τέχνη τη φιλοσοφία – έναν τρόπο ζωής. Είναι μια φιλοσοφία που οδηγεί με τον αυτοέλεγχο στην αυτογνωσία.

 

Άρχισαν οι προπονήσεις στο Σίντοκαν καράτε

 

  Η προπόνηση γίνεται με ρεαλιστικό τρόπο δίνοντας έμφαση στην αντοχή, στην ψυχική διάθεση και την σωστή και αποτελεσματική τεχνική του εκάστοτε αθλητή, εκφράζοντας τη εσωτερική δύναμή του σε τυχόν πραγματική κατάσταση, εάν κάποτε τύχει και βρεθεί, και οι αγώνες του Σίντοκαν αποδεικνύουν όχι όπως διάφορα άλλα στυλ πολεμικών τεχνών που χρησιμοποιούν εικονικούς βαθμούς-πόντους, ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική με επαφή και διαφορετική με πόντους. Οι εξετάσεις των βαθμίδων επιπέδου του κάθε αθλητή είναι δίκαιες και σκληρές αισθανόμενος ο αθλητής την αξία του. Το κυριότερο σημείο της διδασκαλίας στο Σίντοκαν καράτε είναι ότι αποτελεί από τα πιο ασφαλέστερα συστήματα των πολεμικών τεχνών δίνοντας μεγάλη έμφαση και σημασία στην ασφάλεια των αθλητών του και αυτό επιτυγχάνεται μέσω της σωστής και έμπειρης διδασκαλίας που προσφέρουν οι προπονητές του.

 

 

Το Shidokan karate ιδρύθηκε το 1981 στην Ιαπωνία από τον kanco (αρχηγός)  Yoshiji Soeno (Γιοσίντζι Σοένο), προερχόμενος από το Kyokushinkai  karate γνωστός ως « ο τίγρης του Kyokushin ». Η ονομασία σημαίνει, SHI=σαμουράι DO=δρόμος  KAN=κοινωνία δηλαδή « ο δρόμος που οδηγεί στην κοινωνία των σαμουράι ». Είναι το πιο εξελιγμένο σύστημα knock down διότι επιτρέπει τις αρπαγές, τις ανατροπές και τις ακινητοποιήσεις. Μπορεί να μετέχει σε τρεις διαφορετικές τεχνοτροπίες αγώνων δηλ. knock downkick BoxingGrabbling (τρίαθλον) και θεωρείται παγκοσμίως αποδεκτό σαν από τα πιο εξελιγμένα και πρακτικά στυλ αυτοάμυνας στο χώρο των πολεμικών τεχνών. Όπως και τα υπόλοιπα  γνήσια ιαπωνικά συστήματα έχει εξεταστέα ύλη για τις διάφορες βαθμίδες (kyuDan) και τις ανάλογες προϋποθέσεις για την απόκτησή τους. Στην Ελλάδα αρχηγός του Shidokan είναι ο Shihan Τιμολέων Κατσούρας 7ο Dan και η έδρα του ελληνικού shidokan είναι στο Βόλο. Η Ε.Ο.S. διοργανώνει κάθε χρόνο πανελλήνια πρωταθλήματα από το 1987 σε όλες τις κατηγορίες (παίδων-εφήβων-ανδρών-γυναικών) καθώς και τουρνουά (Soeno) – όπου καλούνται όλα τα υπόλοιπα συστήματα πολεμικών τεχνών να αντιμετωπίσουν το shidokan με όρους knock down.

O σύλλογος Shidokan Καλαμπάκας με προπονητή τον Χρήστο Καραγεώργο 2ο Dan, και έδρα το γυμναστήριο STADIUM, όπισθεν δημαρχείου Καλαμπάκας, είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, της Ελληνικής Οργάνωσης Shidokan, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Shidokan καθώς και της Ελληνικής-Παγκόσμιας Ομοσπονδίας GrapplingShootoBrazilian Jiu jitsu. Συμμετέχει  ενεργά σε Ελληνικά και διεθνή πρωταθλήματα αγώνων με αξιοσημείωτες επιτυχίες. Οι εγγραφές και προπονήσεις των αθλητών έχουν αρχίσει και ο προπονητής έχοντας πολύχρονη πείρα, βαθειά και ποικίλα γνώση των πολεμικών τεχνών όπως και της φιλοσοφίας του καράτε, προσφέρει στους εκπαιδευόμενους άριστη φυσική κατάσταση, αυτοπεποίθηση, υγεία, γνώση, δύναμη, χόμπυ και ανανέωση.

Μπορείτε να επιλέξετε το Σίντοκαν καράτε διότι είναι παιδαγωγικό, προσφέρει απόλυτη αυτοάμυνα, γυμναστική, πρωταθλητισμό, χόμπυ, φιλοσοφία. Ευχόμαστε στο σύλλογο πάντα επιτυχίες και διακρίσεις των αθλητών του. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να αποκομίσετε επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του συλλόγου: www.shidokankalampaka.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr