Χαρδαλιάς: «To take away αφορά στα καφέ και όχι στα μπαρ με συγχρωτισμό»

0 832
Την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας προκάλεσε η εικόνα δεκάδων πολιτών έξω από καφέ – μπαρ να πίνουν το ποτό τους, το οποίο πήραν -υποτίθεται- take-away από τα εν λόγω μαγαζιά

 

Ανακοινώσεις σχετικά με την πορεία εφαρμογής των κυβερνητικών μέτρων, για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, έκανε και την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Επιφυλασσόμαστε για περισσότερα μέτρα», τόνισε ο ίδιος στην καθιερωμένη ενημέρωση των 18:00, αφού υπογράμμισε «πως έχει ξεκινήσει μια νέα καθημερινότητα, ιδιαίτερα ρευστή και κρίσιμη για την επόμενη πορεία. Οι συστάσεις για αποφυγή συγχρωτισμού βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα. Η εικόνα μπαρ κυρίως στην επαρχία, με πολλούς συγκεντρωμένους, με μουσική, για δήθεν take away ποτά, προσβάλλει όλους μας».

«Το take away αφορά στον καφέ και επιβάλλει ότι λέει η άδεια τους. Τake away σε ποτά δεν επιτρέπεται. Άτυπα πάρτυ και συγχρωτισμός απαγορεύονται. Όπως επίσης δεν επιτρέπεται να παίζουν μουσική στη διαπασών στις 11 το βράδυ. Γι’ αυτό και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και σε αυτό το επίπεδο ενεργοποιούνται από σήμερα, οι μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται και προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις», δήλωσε ο ίδιος. Υπενθύμισε, επίσης, ότι για τους παραβάτες ότι υπάρχουν πρόστιμα.

Επανέλαβε, τέλος, ότι η μετακίνηση μεταξύ νομών δεν επιτρέπεται: «Ισχύουν οι περιορισμοί για μετάβαση στα νησιά».

Και κατέληξε:«Έχουμε καταφέρει πολλά, αλλά δεν έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε τον πόλεμο».

ethnos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.