Υπόμνημα στην Υπ. Πολιτισμού από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Θεόπετρας Ευθύμιο Γάτσια

0 992

Στα πλαίσια της προγραμματισμένης συνάντησης του Δημάρχου Mετεώρων κ. Αλέκου, με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη, ενόψει του γεγονότος ότι ο αριθμός των επισκεπτών είναι περιορισμένος και επειδή δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθώ, για τον λόγο αυτό διαβίβασα δια μέσω του Δημάρχου Δήμου Μετεώρων κ. Θοδωρή Αλέκου την παρακάτω επιστολή:

 

ΠΡΟΣ 

Την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη  

  Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,  

                               

                                    ————————————-

Εκ μέρους των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Θεόπετρας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την μέχρι τώρα προσφορά σας, το μεγάλο ενδιαφέρον σας και την άμεση ανταπόκριση στο τόσο για μας σημαντικό θέμα που είναι η επαναλειτουργία αυτού του μοναδικού αρχαιολογικού μνημείου Σπηλαίου της Θεόπετρας.

Η πρόσφατη παρουσία σας στο σπήλαιο Θεόπετρας ως Υπουργός Πολιτισμού αλλά και παλαιότερα στα εγκαίνια αυτού ως Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, δεν συμβολίζει μόνο την ευαισθησία την δική σας και της κυβέρνησης για την ανάδειξη αυτών των ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων αλλά σηματοδοτεί επίσης και το πραγματικό σας ενδιαφέρον, να γνωρίζετε από κοντά τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος αυτός.

Οι τελευταίες δεσμεύσεις σας περί άμεσης διευθέτησης του ζητήματος αυτού, αναπτέρωσαν και πάλι το ηθικό όλων των κατοίκων, και ιδιαίτερα όλων αυτών που με πολύ αγάπη και μεράκι διέθεσαν και παραχώρησαν τον χώρο και το οίκημα, ώστε πλησίον του σπηλαίου να στεγαστεί και να λειτουργήσει το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης-Μουσείο, το οποίο είναι το μοναδικό στην Ελλάδα, που αναφέρεται αποκλειστικά στην πρώιμη Προϊστορία του ανθρώπου. Αποτελεί δικαίωση και  ανταμοιβή προς όλους αυτούς που από το δικό τους υστέρημα προσέφεραν και αγωνίστηκαν προκειμένου να υλοποιηθούν όλα αυτά.

Με πολύ σεβασμό και εκτίμηση στο πρόσωπο σας, θα ήθελα να σας ζητήσω τα εξής:

-Να μεριμνήσετε για την άμεση επαναλειτουργία του Σπηλαίου Θεόπετρας, καθώς η τουριστική αξιοποίηση του θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

-Την δημιουργία πλησίον του σπηλαίου ενός μικρού αμφιθεάτρου στο οποίο θα μπορούν να πραγματοποιούνται και να φιλοξενούνται διάφορες εκδηλώσεις και

-Τέλος την προκήρυξη δυο θέσεων μονίμων φυλάκων, θέτοντας ως κριτήριο την εντοπιότητα, για τον λόγο ότι ως κάτοικος του χωριού αυτού θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει αφού θα πονάει και θα υπερασπίζεται τον τόπο του.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων όχι μόνο για τη προσωπική τιμή, αλλά και επειδή αισθανθήκαμε προνομιούχοι γνωρίζοντας ότι σας έχουμε στο πλευρό μας σ’ αυτήν την μεγάλη προσπάθεια μας, της επαναλειτουργίας του Σπηλαίου Θεόπετρας.

 

Με εκτίμηση

 

                                (Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θεόπετρας)

 

     

                                                      Ευθύμιος Γάτσιας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr