Κορονοϊός: Ένας νεκρός και 15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σε ένα 24ωρο

0 677

Ακόμα 15 νέα κρούσματα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.834. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 163, αφού κατέληξε το μεσημέρι της Κυριακής μια 46χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου, 22 άνθρωποι παραμένουν διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, οι εννέα εκ των οποίων είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, με διάμεση ηλικία τα 72 έτη και το 95,5% εξ αυτών έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Στα ευχάριστα νέα, 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, η διάμεση ηλικία των θυμάτων ήταν τα 75 έτη και το 93,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Συνολικά έχουν ελεγχθεί 128.525 κλινικά δείγματα.

Προσοχή στις ευπαθείς ομάδες 

Ο κ. Χατζηγεωργίου τόνισε πως η χώρα μας βρίσκεται στη φάση της σταδιακής άρσης και η μείωση των κρουσμάτων και των νοσηλειών δεν σημαίνει ότι ο ιός εξαφανίστηκε. «Απ’ ότι φαίνεται η νόσος θα βρίσκεται αρκετό καιρό μαζί μας», ανέφερε χαρακτηστικά.

Αναφορικά με τις ευπαθείς ομάδες, ο λοιμωξιολόγος είπε ότι «Η ευαλότητα ασθενών στη γρίπη, που νοσηλεύονται σε δομές είναι γνωστή. Με το νέο κορωνοϊό δεν βοηθάει η ανταλλαγή ασθενών, το επισκεπτήριο. Από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στη χώρα μας ήταν η προστασία ευπαθών ομάδων. Η κυριότερη ομάδα που έχει αυξημένο κίνδυνο είναι οι ηλικιωμένοι. Εάν δει κάποιος τις καμπύλες βλέπει ότι αυτή ανεβαίνει στις ηλικίες άνω των 65 ετών» και επεσήμανε για μια ακόμη φορά το πόσο σημαντική είναι η χρήση μάσκας για την προστασία όλων».

Τι συμβαίνει με τις υψηλές θερμοκρασίες 

Ο κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε και στις υψηλές θερμοκρασίες, επαναλαμβάνοντας πως τις ημέρες του καύσωνα θα πρέπει να μειώσουμε τη σωματική δραστηριότητα και να πίνουμε νερά. Ακόμη, έκρουσε το «καμπανάκι» για τα fake news.

Όπως είπε, «Τις τελευταίες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας μία ενημέρωση για το διαδίκτυο. Από τα 150 βίντεο που υπάρχουν στο ΥouΤube και αφορούν τον κορωνοϊό, το 1/3 περιείχε αναληθείς πληροφορίες και συστάσεις για το κοινό. «Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά τις πηγές που μελετάμε».

star.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr