Καλογριανή Δήμου Μετεώρων – Μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου

0 1.318

Την Κυριακή 17 Μαΐου 2020, στην κοινότητα Καλογριανή του Δήμου Μετεώρων, μία ημέρα πριν την επέτειο της διεθνούς ημέρας μουσείων, πραγματοποιήθηκε μία ιδιαίτερα σημαντική πολιτιστική δραστηριότητα.

Με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κοινότητας, κ. Γατσά Αργύρη, την ενεργή συμμετοχή του προέδρου του νεοσύστατου πολιτιστικού συλλόγου «Άγιος Ραφαήλ», κ. Αδάμο Σωτήριο, του ειδικού συμβούλου του Δημάρχου Δήμου Μετεώρων σε θέματα Τουρισμού, κ. Νικολογιάννη Σπύρο (να σημειωθεί ότι είναι και γαμπρός στο χωριό μας) και αρκετών κατοίκων – μελών του συλλόγου του χωριού, συντονίστηκε με επιτυχία η διάνοιξη μίας πολιτιστικής διαδρομής, ενός μονοπατιού απαράμιλλης ομορφιάς και φυσικού κάλλους απόστασης 1.150 μέτρων. Αξίζει να τονιστεί το γεγονός ότι το εν λόγω μονοπάτι οδηγεί στο σημείο όπου αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας συνετρίβη το έτος 2001, ευτυχώς δίχως απώλεια σε ανθρώπινες ζωές.

Η εν λόγω πρωτοβουλία, εμπνευσμένη από το Όραμα των κατοίκων της Καλογριανής και την Αγάπη που τρέφουν για τον τόπο τους, αποτέλεσε την απαρχή μίας στρατηγικής ανάδειξης μερικών από τα πλεονεκτήματα του χωριού τους στα πλαίσια των εναλλακτικών μορφών τουρισμού με έμφαση στον Πολιτισμό και τη Φύση.

Στόχος του Προέδρου της κοινότητας της Καλογριανής αλλά και όλων των συντελεστών, είναι η δημιουργία και άλλων πολιτιστικών διαδρομών με επίκεντρο το χωριό της Καλογριανής, αναδεικνύοντας τις αρετές και τα πλεονεκτήματα που ο τόπος μας μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες ως συμπληρωματική στοιχείο των Μετεώρων, στα πλαίσια μίας εξαιρετικής βιωματικής εμπειρίας.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλογριανής

Γατσάς Αργύρης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.