Θεσσαλονίκη: Φόβοι ότι φοιτήτρια από το Λονδίνο διέσπειρε τον κορωνοϊό

0 1.061

Αναστάτωση επικράτησε χθες το βράδυ στις αρχές της Θεσσαλονίκης μετά από πληροφορίες πως μια 25χρονη φοιτήτρια, η οποία επέστρεψε από Λονδίνο και είχε κορωνοϊό, έκανε πάρτι με πολλά άτομα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι ότι διέσπειρε τον ιό.

Σύμφωνα με τον πατέρα της κοπέλας, γνωστό επιχειρηματία της πόλης, με τον οποίο επικοινώνησε ο ΑΝΤ1, η κόρη του πράγματι νόσησε από κορωνοϊό από τις 5 έως τις 20 Μαΐου με ήπια συμπτώματα ενώ βρισκόταν επίσης στο Λονδίνο.

Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, μέσω τρίτης χώρας την 1η Ιουνίου και υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό. Επίσης την περασμένη Πέμπτη υποβλήθηκε και σε δεύτερο τεστ στο οποίο εντοπίστηκε μικρό ιικό φορτίο.

Στο μεταξύ, η 25χρονη κοπέλα είχε επισκεφθεί φιλικό σπίτι, όπου βρίσκονταν 12 άτομα. Επτά από αυτά βγήκαν αρνητικά μετά από τα τεστ στα οποία υπεβλήθησαν, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα για τα υπόλοιπα πέντε.

Ο πατέρας τη κοπέλας διέψευσε πως η κόρη του έκανε πάρτι στο σπίτι τους με 50 άτομα, όπως αρχικά διέρρευσε, ωστόσο γεγονός παραμένει πως έσπασε την καραντίνα των 14 ημερών στην οποία έπρεπε να είχε μπει μετά την επιστροφή της από το Λονδίνο.

Πάντως, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γ. Παναγιωτακόπουλος, είπε πως αν ισχύουν οι πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 η κοπέλα δεν είναι μεταδοτική, καθώς έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από όταν εκείνη νόσησε.

star.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr