Από 18 Μαΐου η μετακίνηση εκτός νομού κατοικίας

0 1.702

Από 18 Μαΐου θα επιτρέπεται η μετακίνηση σε νομό εκτός του μόνιμου τόπου κατοικίας και χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Όπως επεσήμανε, οι μετακινήσεις αυτές επιτρέπονται μόνο για λόγους τροφοδοσίας, λόγους υγείας και επαγγελματικής απασχόλησης.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι αυτό θα πρέπει να αποδεικνύεται με τα αντίστοιχα έγγραφα.

Αναφορικά με τη μετακίνηση προς τα νησιά, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως το ζήτημα αυτό θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα και ανάλογα με την εικόνα των κρουσμάτων θα αποφασιστεί η άρση της απαγόρευσης μετακίνησης σε αυτά.

Αναλυτικότερα στην επαρχία μπορούν να ταξιδέψουν για:

  • Μετάβαση από και προς την εργασία, που πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου
  • Μετακίνηση για λόγους υγείας που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση
  • Μετάβαση σε τελετή, κηδεία συγγενών πρώτου ή δεύτερου βαθμού που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
  • Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση για την διασφάλιση της επικοινωνίας με τα παιδιά τους που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
  • Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.

«Η προσπάθεια να σπάσει η αλυσίδα εξάπλωσης του κορωνοϊού συνεχίζεται, ο ιός είναι ακόμα εδώ και όλα μπορεί ν’ αλλάξουν. Για τον λόγο αυτό η άρση των μέτρων γίνεται σταδιακά με αξιολόγηση και διορθωτικές κινήσεις», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της νόσου στην Ελλάδα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr