Από τις 18 Μαϊου μετακινήσεις σε ηπειρωτική Ελλάδα – Κρήτη

0 778

Από τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις όχι μόνο στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και στην Κρήτη, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η πρόθεση είναι η μετακίνηση στα νησιά να επιτραπεί από τις 25 Μαΐου και μετά και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά αλλά σημείωσε ότι είναι μια απόφαση που θα οριστικοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Για τη χθεσινή πρώτη ημέρα του δεύτερου σταδίου άρσης των μέτρων, κατά την οποία άνοιξαν σχολεία και πολλές επιχειρήσεις, ο υφυπουργός σχολίασε πως κύλησε σχετικά ομαλά, αν εξαιρέσει κανείς κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε κάποια σημεία πληρωμής λογαριασμών της ΔΕΗ, τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα και έγκαιρα, όπως σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σε ό,τι αφορά τους χώρους λατρείας, ανέφερε ότι από την Κυριακή επιτρέπονται λειτουργίες αλλά και μυστήρια, γάμοι και βαφτίσεις, αλλά με ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα χώρου με ανώτατο όριο τα 50 άτομα στην ίδια εκκλησία (ή άλλους λατρευτικούς χώρους) την ίδια στιγμή και  σε απόσταση 1, 5 μέτρο μεταξύ τους. Στις υπαίθριες λειτουργίες ισχύουν οι γενικοί κανόνες αποφυγής συγχρωτισμού.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι ότι παρατείνονται μέχρι τις 21 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας που αφορούν όσους διαμένουν σε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και δομές φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια.

star.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.