Χρήστος Χάϊδος – Ερώτηση για ενίσχυση του Α.Τ Καλαμπάκας

"Η αναγκαιότητα της κάλυψης των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας και η αναβάθμισή του σε Υποδιεύθυνση." Η προστασία των κατοίκων μιας χώρας αποτελεί βασική προτεραιότητα της πολιτείας και ο ρόλος της Αστυνομίας στην ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών είναι σημαντικός.

0 386

"Η αναγκαιότητα της κάλυψης των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας και η αναβάθμισή του σε Υποδιεύθυνση." Η προστασία των κατοίκων μιας χώρας αποτελεί βασική προτεραιότητα της πολιτείας και ο ρόλος της Αστυνομίας στην ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών είναι σημαντικός.

Η προστασία των κατοίκων μιας χώρας αποτελεί βασική προτεραιότητα της πολιτείας και ο ρόλος της Αστυνομίας στην ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών είναι σημαντικός. Αυτό συνεπάγεται την ισότιμη και ισόρροπη στήριξη των Αστυνομικών Τμημάτων όλης της χώρας σε προσωπικό και εξοπλισμό.
Τα Αστυνομικά Τμήματα της Περιφέρειας, αυτά μάλιστα της υπαίθρου, έχουν στην αρμοδιότητά τους την κάλυψη των αναγκών όχι μόνο της πόλης που βρίσκεται η έδρα τους, αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων καλύπτουν περιοχές που τα όριά τους εκτείνονται κατά πολύ περισσότερο από αυτά που περιγράφει ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας τους, ενώ πολλές από αυτές τις περιοχές αποτελούν τόπο πολυπληθούς επισκεψιμότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, λόγω του απαράμιλλου κάλλους τους και των πολλαπλών θρησκευτικών και ιστορικών μνημείων που διαθέτουν.
Η ενίσχυση των εν λόγω Αστυνομικών Τμημάτων θεωρείται επομένως κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη τόσο σε υλικοτεχνολογική υποδομή όσο και σε ανάλογη στελέχωσή τους με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό, για να μπορούν οι υπηρετούντες σε αυτά να ασκούν το έργο τους πιο αποτελεσματικά και κάτω από ανθρώπινες συνθήκες.
Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό Αστυνομικό Τμήμα είναι και αυτό της Καλαμπάκας του Νομού Τρικάλων, η οποία είναι ένας σημαντικός κόμβος του Νομού, ένα σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνον, ενώ περιλαμβάνει στα όριά της τα Μετέωρα. Αυτά τα χαρακτηριστικά συμβάλουν τόσο στην αύξηση του ντόπιου πληθυσμού, όσο και στη μεγέθυνση του όγκου των περαστικών και των επισκεπτών-τουριστών, λόγω τόσο της τουριστικής αξίας της ίδιας της κωμόπολης, αλλά και των περιοχών των όμορων Δήμων της, οι οποίες καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα. Επίσης, λόγω της θέσης της, η Καλαμπάκα αποτελεί και πέρασμα μεγάλου αριθμού αλλοδαπών.
Σε αυτό, λοιπόν, το Αστυνομικό Τμήμα το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα προσφέρει ευσυνείδητα και αγόγγυστα τις υπηρεσίες του, αλλά δεν είναι ανθρώπινα δυνατόν να καλύψουν όλες τις ανάγκες που υπάρχουν, με συνέπεια να παρατηρείται ελλιπής αστυνόμευση και να παρουσιάζονται δυσκολίες στον έλεγχο της κυκλοφορίας των οχημάτων της περιοχής. Παράλληλα εντείνεται η δυσαρέσκεια και τα παράπονα των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής, γι’ αυτά τα προβλήματα που οφείλονται στην έλλειψη προσωπικού της εν λόγω Υπηρεσίας. Τα φαινόμενα αυτά επιδεινώνονται το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της συνταξιοδότησης πολλών στελεχών της Υπηρεσίας και της μη πλήρωσης των θέσεών τους από άλλους αστυνομικούς.
    
Κατόπιν των ανωτέρω

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ :

  1. Προτίθεται το Υπουργείο να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να καλυφθούν άμεσα οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο Α/Τ Καλαμπάκας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών τόσο της πόλης όσο και της ευρύτερης περιοχής;
  2. Προτίθεται το Υπουργείο να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας σε Υποδιεύθυνση, γεγονός που θα αυξήσει την οργανική του δύναμη σε αστυνομικούς, κάτι που είναι απαραίτητο για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών που καλύπτει η ανωτέρω Υπηρεσία;


Ημερομηνία

8-02-2008                                                                                                        

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr