Χρήστος Χάιδος – Ερώτηση για ενισχυσεις Πολιτιστικων Συλλογων

Νέα Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη και Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γεώργιο Αλογοσκούφη απηύθυνε μέσω της Βουλής ο Βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Χάιδος, σχετικά με την ενίσχυση των Πολιτιστικών Συλλόγων από την πολιτεία.

0 252

Νέα Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη και Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γεώργιο Αλογοσκούφη απηύθυνε μέσω της Βουλής ο Βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Χάιδος, σχετικά με την ενίσχυση των Πολιτιστικών Συλλόγων από την πολιτεία.

xaidos2.jpgΝέα Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη και Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γεώργιο Αλογοσκούφη απηύθυνε μέσω της Βουλής ο Βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Χάιδος, σχετικά με την ενίσχυση των Πολιτιστικών Συλλόγων από την πολιτεία.  

Με τη νέα του κοινοβουλευτική παρέμβαση επανέρχεται στο θέμα, που αφορά στους πόρους που απαιτούνται για τις δραστηριότητές τους και στα κονδύλια που χρειάζονται για την εκπλήρωση των στόχων τους, τα οποία εξοικονομούν από τις εισφορές των μελών, από προσφορές ή δωρεές ιδιωτών και από ενισχύσεις από την πολιτεία είτε μέσω των Υπουργείων ή των Οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, το οποίο ανέδειξε προ διετίας, ζητώντας τότε από την Κυβέρνηση τον εξορθολογισμό και την αντικειμενικοποίηση της χρηματοδότησής τους.

Όμως, επειδή, ακόμη δεν θεσπίστηκε ενιαίο πλαίσιο κανόνων χρηματοδότησης των Πολιτιστικών Συλλόγων από την πολιτεία, επειδή δεν υπάρχει φορέας κατάθεσης και ιεράρχησης των αιτημάτων τους και των αναγκών τους και επειδή δεν λειτουργεί Ενιαίο Ταμείο Διαχείρισης αυτών των κονδυλίων, η ικανοποίηση των αιτημάτων τους και η απόδοση ποσών γίνεται με αδιαφανείς διαδικασίες και «κατόπιν ενεργειών» θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων που έχουν αυτήν τη δυνατότητα και το «μέσον».

Το ζήτημα αυτό επικαιροποιείται στις μέρες μας, με την κραυγαλέα επιβεβαίωση των παραπάνω ισχυρισμών, εξαιτίας του ορυμαγδού των αποκαλύψεων μετά την παραίτηση του Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, που περιλαμβάνουν και υποθέσεις αδιαφανούς καταβολής υπέρογκων κονδυλίων σε διάφορους «προσκείμενους» Συλλόγους και «ημέτερους» καλλιτέχνες, των οποίων η δραστηριότητα  σε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι μηδαμινή ή η προσφορά τους δυσανάλογα μικρή σε σχέση με το ύψος της επιχορήγησης.

Τέλος ο Βουλευτής ζητά από την Κυβέρνηση να τον ενημερώσει, αν υπάρχει η πολιτική βούληση για τη σύσταση ενός ενιαίου πανελλαδικού φορέα με αποκεντρωμένες υπηρεσίες που θα δέχεται τα αιτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων, αν υπάρχει η θέληση για τη θέσπιση ενός σταθερού και αντικειμενικού πλαισίου κανόνων διαφανούς και δίκαιης αξιολόγησης για την ικανοποίησή τους, αν υπάρχει η πρόθεση για τη σύσταση ενός Ενιαίου Ταμείου με σκοπό την ενίσχυση αυτών των Συλλόγων, το οποίο θα διαχειρίζεται ο ανωτέρω φορέας και αν ναι, πότε και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα υλοποιηθεί αυτή η αναγκαιότητα για να μην εξακολουθεί η «κατόπιν ενεργειών μου» εξυπηρέτηση των ημετέρων από διάφορους «παράγοντες» με αδιαφανείς διαδικασίες;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr