Υποχρεωτικό το ABS στα επαγγελματικά οχήματα

Με σύστημα ABS είναι υποχρεωμένα να εφοδιαστούν από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους όλα τα επαγγελματικά οχήματα και συγκεκριμένα, τα λεωφορεία άνω των οκτώ θέσεων [πλέον του οδηγού], τα φορτηγά και τα ρυμουλκούμενα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων.

0 420

Με σύστημα ABS είναι υποχρεωμένα να εφοδιαστούν από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους όλα τα επαγγελματικά οχήματα και συγκεκριμένα, τα λεωφορεία άνω των οκτώ θέσεων [πλέον του οδηγού], τα φορτηγά και τα ρυμουλκούμενα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων. Με σύστημα ABS είναι υποχρεωμένα να εφοδιαστούν από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους όλα τα επαγγελματικά οχήματα και συγκεκριμένα, τα λεωφορεία άνω των οκτώ θέσεων [πλέον του οδηγού], τα φορτηγά και τα ρυμουλκούμενα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων.
Συγκεκριμένα το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών ήδη από το 2004, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι τα επαγγελματικά οχήματα έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στην οδική ασφάλεια, αφού διανύουν περισσότερα χιλιόμετρα και καταλαμβάνουν μεγαλύτερο όγκο από τα άλλα οχήματα, αλλά και οι συνέπειες από τυχόν τροχαία συμβάντα είναι μεγαλύτερες, καθιέρωσε την υποχρέωση να φέρουν τα επαγγελματικά οχήματα ΑBS.

Βεβαίως, η υποχρέωση αυτή θα ισχύσει για όλα τα κυκλοφορούντα στη χώρα μας επαγγελματικά οχήματα από 01/01/2013

Το ABS αποτελεί ένα σημαντικό τεχνολογικό επίτευγμα, που βελτιώνει την ευστάθεια του οχήματος κατά τη πέδηση [φρενάρισμα].
Όπως έχει αποδειχθεί αυτοκίνητα με ABS ότι παρέχουν στον οδηγό μεγαλύτερα περιθώρια αποφυγής τροχαία συμβάντα, ιδιαίτερα κατά την πέδηση σε ολισθηρούς δρόμους, οπότε οι τροχοί του οχήματος μπλοκάρουν.

Συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω και μετά από σχετική καταγγελία που έγινε το 2005 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών αποφάσισε να επιβάλει με την υπ’ αριθμ. 28366/2098/2006 [ΦΕΚ Β’ 441] απόφαση τη χρήση του συστήματος ABS σε όλα τα οχήματα που εισάγονται στη χώρα μας από 01/01/2009, καθώς και στα μεταβιβαζόμενα από την ίδια ημερομηνία επαγγελματικά οχήματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr