Προχωρά η υπόθεση του μουσείου στα Τρίκαλα

Για την χωροθέτηση του Αρχαιολογικού Μουσείου Τρικάλων θα κληθεί να γνωμοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Τρικκαίων στην προσεχή του συνεδρίαση. Όπως είναι γνωστό το υπουργείο Πολιτισμού, μετά από σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), ενέκρινε την ίδρυση και λειτουργία διαχρονικού μουσείου στο νομό Τρικάλων, με έδρα τα Τρίκαλα.

0 392

Για την χωροθέτηση του Αρχαιολογικού Μουσείου Τρικάλων θα κληθεί να γνωμοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Τρικκαίων στην προσεχή του συνεδρίαση. Όπως είναι γνωστό το υπουργείο Πολιτισμού, μετά από σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), ενέκρινε την ίδρυση και λειτουργία διαχρονικού μουσείου στο νομό Τρικάλων, με έδρα τα Τρίκαλα. Για την χωροθέτηση του Αρχαιολογικού Μουσείου Τρικάλων θα κληθεί να γνωμοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Τρικκαίων στην προσεχή του συνεδρίαση.
Όπως είναι γνωστό το υπουργείο Πολιτισμού, μετά από σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), ενέκρινε την ίδρυση και λειτουργία διαχρονικού μουσείου στο νομό Τρικάλων, με έδρα τα Τρίκαλα.
Ο δήμος από την πλευρά του είχε προτείνει δυο θέσεις για το μουσείο, τις εγκαταστάσεις της πρώην ΤΑΞΥΠ στις παρυφές του λόφου του Προφήτη Ηλία καθώς και τις παλιές Φυλακές(φωτό).
Η 19η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και η ΛΔ’Εφορεία Προϊστορικών Αρχαιοτήτων, δια των προϊστάμενων τους Κρυσταλία Μαντζανά και Λεωνίδα Χατζηαγγελάκη, αντίστοιχα, θεωρούν ως καταλληλότερο χώρο την έκταση και το κτίριο της πρώην ΤΑΞΥΠ το οποίο θα ανακαινιστεί και θα διαμορφωθεί ώστε να λειτουργήσει ως μουσείο.
Διαφορετική όμως άποψη έχει η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων που προκρίνει τον χώρο των παλιών Φυλακών.
Γι’ αυτό το λόγο το υπουργείο Πολιτισμού θεωρεί απαραίτητη τη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση για τον χώρο στέγασης του μουσείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση του δημάρχου Μιχ. Ταμήλου προς το Δ.Σ. θα είναι η πρόκριση της πρώην ΤΑΞΥΠ, με το αιτιολογικό ότι βρίσκεται στο παραδοσιακό οικισμό του Βαρουσίου, διαθέτει μεγαλύτερη έκταση και εύκολη πρόσβαση από την εθνική οδό Τρικάλων-Καλαμπάκας μέσω της οδού Κονδύλη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr