Πλήθος προσκυνητών στο Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας

Κάθε χρόνο εκατοντάδες πιστοί και παραμονή ανήμερα της εορτής των Αγίων Θεοδώρων, δεν παραλείπουν να επισκεφθούν την Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας για να προσκυνήσουν. Φέτος το προσκύνημα είχε μια ιδιαιτερότητα.

0 375

Κάθε χρόνο εκατοντάδες πιστοί και παραμονή ανήμερα της εορτής των Αγίων Θεοδώρων, δεν παραλείπουν να επισκεφθούν την Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας για να προσκυνήσουν. Φέτος το προσκύνημα είχε μια ιδιαιτερότητα.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες πιστοί και παραμονή ανήμερα της εορτής των Αγίων Θεοδώρων, δεν παραλείπουν να επισκεφθούν την Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας για να προσκυνήσουν. Φέτος το προσκύνημα είχε μια ιδιαιτερότητα. Οι πιστοί άφησαν τον οβολόν τους με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, για την οικονομική βοήθεια που χρειάζεται ο νεοαναγειρόμενος Ναός των Αγίων Θεοδώρων που θεμελιώθηκε μόλις το περασμένο Καλοκαίρι και βρίσκεται δίπλα στο Μοναστήρι. Ένα όνειρο πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα, με τη συμβολή του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ. Κύριος αρωγός της προσπάθειας αυτής είναι η νέα αδελφότητα με τις τρεις αδελφές που αποτελούν το πλήρωμα της Μονής. Έχουν αφιερωθεί πλήρως στο σκοπό της αποπεράτωσης του Ναού στη συντήρηση και ανάδειξη περαιτέρω της Μονής με την μεγάλη ιστορία, όπως αναφέρεται και στα συγγράμματα που βρεθήκαν και γίνεται αναφορά από το 1568. Παλαιότερα υπήρξε η σκέψη η Μονή να γίνει Μετόχι της Ιεράς Μονής Ρουσσάνου Μετεώρων. Σημειωτέο πως ύδρευση της Ιεράς  Μονής δεν υπήρχε μέχρι και το 1999! Σημαντική θεωρείται και η συμβολή για τις υποχρεώσεις της Μονής του ιερέα της Βασιλικής Πατήρ Σωτήριου Χαρίση, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην αδελφότητα σε ότι χρειαστεί.  Οι αδελφές ήταν πρώην εργαζόμενες στο Εκκλησιαστικό γηροκομείο των Μεγάλων Καλυβίων για πάνω από 30 έτη. Ανήμερα των Αγίων Θεοδώρων στις 15 Μαρτίου 2008, στη θεία λειτουργία, ο Σεβασμιότατος ανέφερε στο θείο Κήρυγμά του την αναγκαιότητα να υπάρξει οικονομική βοήθεια για την γρήγορη αποπεράτωση του Ιερού Ναού. Την θεία λειτουργία παρακολούθησε ο υφυπουργός Εθνικής οικονομίας και οικονομικών κ. Νίκος Λέγκας και ο πρώην Βουλευτής και Πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ κ. Θεόδωρος Σκρέκας.

                                                      

Νίκος Σαλέπης
salepisn@otenet.gr

 

agth4.jpg
agth5.jpg
agthe1.jpg

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr