Παραμένει στο Αιγαίο το «M. Ostervold»

Για τρίτη μέρα βρίσκεται 100 ναυτικά μίλια νοτίως του Καστελλόριζου, το νορβηγικό πλοίο που έχει μισθώσει η Τουρκία, για να κάνει έρευνες για πετρέλαιο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Επί τόπου βρίσκονται ένα ελληνικό κι ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο.

0 372

Για τρίτη μέρα βρίσκεται 100 ναυτικά μίλια νοτίως του Καστελλόριζου, το νορβηγικό πλοίο που έχει μισθώσει η Τουρκία, για να κάνει έρευνες για πετρέλαιο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Επί τόπου βρίσκονται ένα ελληνικό κι ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο. Για τρίτη μέρα βρίσκεται 100 ναυτικά μίλια νοτίως του Καστελλόριζου, το νορβηγικό πλοίο που έχει μισθώσει η Τουρκία, για να κάνει έρευνες για πετρέλαιο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Επί τόπου βρίσκονται ένα ελληνικό κι ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο. Μετά από ελληνικό διάβημα, ζητήθηκε να προσδιορίσει η Αθήνα τις περιοχές που θεωρεί ότι δεν καλύπτονται από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και μπορεί να γίνει έρευνα.

Η Ελλάδα θεωρεί ότι στην περιοχή ισχύει το δικαίωμα για υφαλοκρηπίδα και ζώνη αποκλειστικής εκμετάλλευσης, που εκτείνεται στα 200 χλμ. Η γεωγραφική υπηρεσία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού πρόκειται να απαντήσει στο αίτημα, σε ποιες περιοχές μπορεί να γίνει έρευνα.

Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών απορρίπτει την ελληνική θέση κι επιμένει με ανακοίνωσή του, ότι δε γίνεται έρευνα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr