Πάρκιγκ, στάθμευση λεωφορείων και αναβάθμιση του τουριστικού γραφείου

Με τρία ουσιώδη, για τον τοπικό τουρισμό, θέματα εγγεγραμμένα για συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο του Τουριστικού Οργανισμού, συνεδρίασε την Πέμπτη το βράδυ η διοίκηση του νεοσύστατου θεσμικού οργάνου που φιλοδοξεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του τοπικού τουριστικού προϊόντος.

0 1.001

Με τρία ουσιώδη, για τον τοπικό τουρισμό, θέματα εγγεγραμμένα για συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο του Τουριστικού Οργανισμού, συνεδρίασε την Πέμπτη το βράδυ η διοίκηση του νεοσύστατου θεσμικού οργάνου που φιλοδοξεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του τοπικού τουριστικού προϊόντος. Με τρία ουσιώδη, για τον τοπικό τουρισμό, θέματα εγγεγραμμένα για συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο του Τουριστικού Οργανισμού, συνεδρίασε την Πέμπτη το βράδυ η διοίκηση του νεοσύστατου θεσμικού οργάνου που φιλοδοξεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του τοπικού τουριστικού προϊόντος.
Αυτά αφορούσαν τον καθορισμό χώρων στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων και κυκλοφοριακών πινακίδων σε συνδυασμό με την αναμόρφωση του τουριστικού γραφείου παροχής πληροφοριών, ως και την πρόταση της τουριστικής παρέμβασης.
Στην συζήτηση που ακολουθούσε έγινε διεξοδική κουβέντα στα παραπάνω θέματα ενώ κατατέθηκαν μια σειρά αποφάσεις που αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο κουβέντας και λήψης αποφάσεων στο Δημοτικό συμβούλιο.
Ο Αντιπρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού κ. Γιάννης Παπαπούλιος, ο οποίος και προήδρευσε της συνεδρίας κατέγραψε όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τα μέλη του Δ.Σ. υπογραμμίζοντας ότι είναι εξόχως ενδιαφέρουσας.
Οι αποφάσεις
Σε ότι αφορά τώρα το ζήτημα των χώρων στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων εντός του Πολεοδομικού ιστού της Καλαμπάκας αποφασίστηκε να προταθούν η οδός Μετεώρων, ο χώρος του ΟΣΕ, η οδός Αγίου Στεφάνου (πάρκινγκ νησίου του Ξενοδοχείου Διβάνη ως και η λαϊκή αγορά η οποία βρίσκεται στην καρδιά της πόλης.
Επίσης ορίστηκαν και οι χώροι στάσης για την αποβίβαση των τουριστών από τα Τουριστικά λεωφορεία.
Αυτή είναι η πλατεία Δημαρχείου, η πλατεία Ρήγα Φεραίου, η περιοχή του Μουσείου ως και πλατεία Δημουλά.
Σε όλους αυτούς τους χώρους προτάθηκε να γίνουν παρεμβάσεις ώστε να είναι εφικτή η στάθμευση των λεωφορείων.
Τέλος σε ότι αφορά το κυκλοφοριακό αποφασίστηκε να εφαρμοστεί το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης με κερματοδέκτες.
Για το τουριστικό γραφείο αποφασίστηκε να αναζητηθεί καλύτερος και κυρίως μεγαλύτερος χώρος για την στέγασή του ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.
Επίσης τονίστηκε η όσο το δυνατόν καλύτερη στελέχωσή του.
Σε ότι αφορά τώρα την πρόταση της τουριστικής παρέμβασης εξουσιοδοτήθηκε το μέλος του Δ.Σ. κ. Ζήνδρου να συντάξει πρόταση – απάντηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr