Ο καιρός για τo τριημέρo του Πάσχα

Ο καιρός για τις ημέρες του Πάσχα Βροχές και καταιγίδες περιμένουμε στο τριήμερο Από μεγάλη Παρασκευή ως και Κυριακή του Πάσχα. Γενικά για την περιοχή του νομού μας, ο καιρός θα είναι αρκετά άστατος την Μεγάλη Παρασκευή…..

0 675

Ο καιρός για τις ημέρες του Πάσχα Βροχές και καταιγίδες περιμένουμε στο τριήμερο Από μεγάλη Παρασκευή ως και Κυριακή του Πάσχα. Γενικά για την περιοχή του νομού μας, ο καιρός θα είναι αρκετά άστατος την Μεγάλη Παρασκευή…..

Ο καιρός για τις ημέρες του Πάσχα Βροχές και καταιγίδες περιμένουμε στο τριήμερο Από μεγάλη Παρασκευή ως και Κυριακή του Πάσχα. Γενικά για την περιοχή του νομού μας, ο καιρός θα είναι αρκετά άστατος την Μεγάλη Παρασκευή και με συνδυασμό των ανατολικών ανέμων στην επιφάνεια καθώς και στα 850hpa και με των κατά βάση ασθενών ανέμων στην ανώτερη ατμόσφαιρα (500hpa) πιθανόν τα φαινόμενα στην Δυτική πλευρά του νομού δηλαδή στα ορεινά και στα πεδινά κοντά στην Πίνδο να έχουν έντονο χαρακτήρα και να συνοδεύονται με χαλάζι. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά πάνω από τα 1500-1700 μέτρα που σε ώρες καταιγίδας θα είναι αρκετά έντονα και θα κατεβαίνουν χαμηλότερα. Τα Σάββατο ο καιρός θα παραμείνει άστατος κυρίως στις δυτικές περιοχές του νομού ενώ και η διάταξη των ανέμων θα είναι τέτοια που δεν αποκλείει έντονα φαινόμενα κυρίως σε περιοχές από τα πεδινά δυτικά του νομού Καρδίτσας ως και την περιοχή της Κατάρας. Χιόνια θα έχουμε σε όλα τα ορεινά από την περιοχή των Αγράφων ως και την Κατάρα. Την Κυριακή του Πάσχα πιθανόν να έχουμε βροχές το μεσημέρι , κυρίως στην περιοχή δυτικά πεδινά του νομού Καρδίτσας -Τρικάλων , Άγραφα βόρεια σύνορα με Άρτα περιοχή Ασπροποτάμου , περιοχή Περτουλίου οροπέδιο Κονισκού.. Αυτές οι περιοχές για όσους κινηθούν στα ορεινά του νομού Τρικάλων και Καρδίτσας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και το πρωί του Σαββάτου θα έχουμε αρκετή ψύχρα καθώς και το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Την Ανασταση ο καιρός δείχνει να είναι χωρίς φαινόμενα αλλά με αρκετό κρύο. ** Γενικά τα περισσότερα φαινόμενα θα τα έχουμε στην περιοχή βόρεια των Αγράφων στο νομό Καρδίτσας στην ορεινή περιοχή του νομού Τρικάλων στην Πίνδο αλλά και στο οροπέδιο του Κονισκού. Λιγότερες οι βροχές στα Τρίκαλα – Φαρκαδόνα αρκετές και πιο κλειστός ο καιρός σε Καλαμπάκα – Πύλη. Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως την Κυριακή του Πάσχα Οι θερμοκρασίες σε Καλαμπάκα – Πύλη δεν θα ξεπεράσουν οι μέγιστες τους 15-18 βαθμούς και τους 19-22 σε Τρίκαλα. Οι ελάχιστες θα πέσουν ως και τους 4-7 στα πεδινά σε κατάσταση άπνοιας και ξαστεριάς στις πρωινές ώρες. eftim1.jpgΔεν αναμένονται θερμοκρασίες πάνω από 08-12 βαθμούς και κυρίως το Σάββατο στα ορεινά πάνω από τα 800-1000 μέτρα.

Καλό Πάσχα – www.meteorameteo.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr