Ομιλία Α. Τσίπρα στα Τρίκαλα

Σε συγκέντρωση στα Τρίκαλα μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Σχολιάζοντας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την πρόταση του κ. Μίχαλου για εργάσιμη εβδομάδα τεσσάρων ημερών, δήλωσε ότι: "Θέλουν η κοινωνία να συνηθίσει σιγά-σιγά στην ιδέα ότι δεν υπάρχει πλέον ασφαλιστικό σύστημα.

0 142

Σε συγκέντρωση στα Τρίκαλα μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Σχολιάζοντας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την πρόταση του κ. Μίχαλου για εργάσιμη εβδομάδα τεσσάρων ημερών, δήλωσε ότι: "Θέλουν η κοινωνία να συνηθίσει σιγά-σιγά στην ιδέα ότι δεν υπάρχει πλέον ασφαλιστικό σύστημα.

Σε συγκέντρωση στα Τρίκαλα μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Σχολιάζοντας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την πρόταση του κ. Μίχαλου για εργάσιμη εβδομάδα τεσσάρων ημερών, δήλωσε ότι: "Θέλουν η κοινωνία να συνηθίσει σιγά-σιγά στην ιδέα ότι δεν υπάρχει πλέον ασφαλιστικό σύστημα. Ότι δεν υπάρχει κοινωνική πολιτική. Ότι από τα 700 ευρώ θα πάμε στα 400 ή στα 300 ευρώ. Ότι θα δουλεύουμε μισή δουλειά με μισή αμοιβή, όπως πρότεινε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο απίθανος κ. Μίχαλος, ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού και λαγός του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου. Εμείς λέμε καθαρά. Το πρόβλημα στην αγορά εργασίας δεν είναι το υψηλό εργατικό κόστος και η ανελαστικότητα. Είναι οι χαμηλοί μισθοί και οι εργασιακές σχέσεις-λάστιχο. Καλώ τον κ. Παπανδρέου, να πάρει θέση για τις προτάσεις Μίχαλου. Θα το κάνει; Ή θα κάνει πως δεν άκουσε; Και κυρίως τον καλώ να ανακαλέσει την θατσερικής έμπνευσης πρόταση για δουλειά για τους νέους χωρίς εργοδοτική ασφαλιστική εισφορά, που ο κ. Παπανδρέου κουβαλάει μαζί του από εκείνη την περίφημη ομιλία στο Λαύριο".

Αναφερόμενος στην υπόθεση Βατοπαιδίου, ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε: "Σε κανέναν δεν προκάλεσε έκπληξη αυτή η υπόθεση. Γιατί κεντρική ιδεολογική θέση, τόσο των κυβερνήσεων Καραμανλή όσο και των κυβερνήσεων Σημίτη, ήταν ότι το δημόσιο συμφέρον έρχεται δεύτερο μετά τις μπίζνες και το ιδιωτικό επιχειρηματικό όφελος. Αυτή ήταν μια φιλοσοφία που διατρέχει όλες τις κυβερνήσεις, ξεκινώντας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις δουλειές με μεγαλοκατασκευαστές και μεγαλοξενοδόχους και φτάνοντας μέχρι τα δομημένα των ασφαλιστικών ταμείων, τη διάλυση της Ολυμπιακής και το ξεπούλημα του ΟΤΕ. Θα σκάλωναν στη Βιστωνίδα; Για ποιο λόγο";

tsiprasimg_2125.jpgΣε άλλα σημεία της ομιλία του ο κ. Τσίπρας, παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΝ, μεταξύ των οποίων ήταν: "Δημόσιος έλεγχος της Εθνικής Τράπεζας, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής. Να δουλέψουν για το δημόσιο συμφέρον και να σπάσουν το καρτέλ των τραπεζιτών. Ζητάμε να φτιαχτούν δημόσιες τράπεζες ειδικού σκοπού, που θα στηρίξουν τις μικρές επιχειρήσεις, και θα προωθήσουν προγράμματα κατοικίας, έξω από τον κύκλο της ανεξέλεγκτης κερδοσκοπίας. Με πολύ λιγότερα από 28 δισεκατομμύρια, η κοινωνία μπορεί να στηριχτεί πολύ πιο αποτελεσματικά απέναντι στην κρίση. Και ταυτόχρονα να μπει ένα τέλος στην απίστευτη τραπεζική αυθαιρεσία, στις καταχρηστικές πρακτικές, στην παρανομία. Ζητάμε να αναθεωρηθεί ο προϋπολογισμός. Να μειωθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες και να φορολογηθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα έχουν ωφεληθεί σε εξοργιστικό βαθμό, λεηλατώντας την κοινωνία. Και να αυξηθούν οι δημόσιες επενδύσεις. Να υπάρξει ένα σχέδιο στήριξης των μικρών επιχειρήσεων. Και ένα σχέδιο διασφάλισης και δημιουργίας θέσεων σταθερής και μόνιμης απασχόλησης".

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.