Οι γεύσεις της Θεσσαλίας στην έκθεση ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 2008

Οι Αναπτυξιακές Εταιρείες Θεσσαλίας, ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε., ΑΝ.ΕΛ.ΚΙΣ. Α.Ε., ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. και Ε.Α.Π. Α.Ε. μέσα στα πλαίσια συμμετοχής τους στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2008 στη ΔΕΘ, στο περίπτερο 15, stand 66-67, διοργάνωσαν συνέντευξη τύπου για το Διατοπικό Σχέδιο Συνεργασίας «Οι γεύσεις της Θεσσαλίας – Μια ευκαιρία Ανάπτυξης» την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου στις 18:00

0 243

Οι Αναπτυξιακές Εταιρείες Θεσσαλίας, ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε., ΑΝ.ΕΛ.ΚΙΣ. Α.Ε., ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. και Ε.Α.Π. Α.Ε. μέσα στα πλαίσια συμμετοχής τους στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2008 στη ΔΕΘ, στο περίπτερο 15, stand 66-67, διοργάνωσαν συνέντευξη τύπου για το Διατοπικό Σχέδιο Συνεργασίας «Οι γεύσεις της Θεσσαλίας – Μια ευκαιρία Ανάπτυξης» την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου στις 18:00

Οι Αναπτυξιακές Εταιρείες Θεσσαλίας, ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε., ΑΝ.ΕΛ.ΚΙΣ. Α.Ε., ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. και Ε.Α.Π. Α.Ε. μέσα στα πλαίσια συμμετοχής τους στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2008 στη ΔΕΘ, στο περίπτερο 15, stand 66-67, διοργάνωσαν συνέντευξη τύπου για το Διατοπικό Σχέδιο Συνεργασίας «Οι γεύσεις της Θεσσαλίας – Μια ευκαιρία Ανάπτυξης» την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου στις 18:00.

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε ο Νομάρχης Τρικάλων και πρόεδρος της ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. κος Ηλίας Βλαχογιάννης, ο οποίος εστίασε την ομιλία του στην αξιοποίηση του θεματικού τουρισμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Παράλληλα, στη συνέντευξη τύπου ο κύριος Βακούλας Σταμάτης, πρόεδρος της Ε.Α.Π. Α.Ε., αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του προγράμματος. Ο κύριος Καλλιάρας Χάρης, υπεύθυνος προγράμματος, αναφέρθηκε στους στόχους του προγράμματος και στη συνεργασία που αναπτύχθηκε. Στόχοι του προγράμματος είναι η ανάδειξη της παραδοσιακής Θεσσαλικής γαστρονομίας, η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων παραγωγής τοπικών προϊόντων, η ενίσχυση της τοπικής παραγωγής και οικονομίας, η εισαγωγή ποιοτικών προδιαγραφών και η πιστοποίηση των προϊόντων, η καλλιέργεια διατροφικής κουλτούρας καθώς επίσης και η ενίσχυση του οικοτουριστικού προφίλ των περιοχών. Επίσης, στο λεύκωμα «Γεύσεις της Θεσσαλίας» που δημιουργήθηκε μέσα στα πλαίσια του διατοπικού προγράμματος Θεσσαλίας με τη χρηματοδοτική στήριξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER+., αναφέρθηκε η κυρία Καραμήτρου Λίνα ως υπεύθυνη λευκώματος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου. Το λεύκωμα αυτό αποτελεί μια σημαντική περιπλάνηση στο χώρο της γαστρονομίας της Θεσσαλίας, η οποία αποτελούσε και αποτελεί ιδανικό τόπο καλλιέργειας πολλών προϊόντων.

Οι επισκέπτες από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 02 Νοεμβρίου, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις αυθεντικές γεύσεις της Θεσσαλίας και να γευτούν τοπικές παραδοσιακές συνταγές και οίνους.

 

0914.jpg
 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.