Νέος καύσωνας από την Παρασκευή

Οι βόρειοι άνεμοι που άρχισαν να πνέουν από το βράδυ της Κυριακής, μπορεί να έδιωξαν προς το παρόν το κύμα καύσωνα που μετέτρεψε τις προηγούμενες ημέρες τη χώρα σε καμίνι, όμως, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει ξανά στους 40 βαθμούς το επόμενο Σαββατοκύριακο.

0 236

Οι βόρειοι άνεμοι που άρχισαν να πνέουν από το βράδυ της Κυριακής, μπορεί να έδιωξαν προς το παρόν το κύμα καύσωνα που μετέτρεψε τις προηγούμενες ημέρες τη χώρα σε καμίνι, όμως, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει ξανά στους 40 βαθμούς το επόμενο Σαββατοκύριακο. Οι βόρειοι άνεμοι που άρχισαν να πνέουν από το βράδυ της Κυριακής, μπορεί να έδιωξαν προς το παρόν το κύμα καύσωνα που μετέτρεψε τις προηγούμενες ημέρες τη χώρα σε καμίνι, όμως, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει ξανά στους 40 βαθμούς το επόμενο Σαββατοκύριακο. Όσον αφορά στον σημερινό και αυριανό καιρό, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι, εντάσεως 7 και  8 μποφόρ σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου. Στην Αττική η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε σχέση με το Σαββατοκύριακο που πέρασε και θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Τις προηγούμενες ημέρες που ο μίνι καύσωνας έκανε την εμφάνισή του σε όλη σχεδόν τη χώρα οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στη Λάρισα και τη Νέα Φιλαδέλφεια με 38 βαθμούς, το Βόλο και τη Σάμο με 36 και την Πάτρα με 35 βαθμούς.

Παρά την πτώση της θερμοκρασίας λόγων της ενίσχυσης των βορείων ανέμων, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν από την Παρασκευή την επιστροφή του καύσωνα με τον υδράργυρο να φθάνει ή και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr