Μαθητής του 2ου Γυμνασίου Καλαμπάκας χτυπήθηκε άγρια από συμμαθητή του

Σίγουρα δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι δυο μαθητές προσπάθησαν να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές με τα χέρια και όχι με τα λόγια. Είδηση αποτελεί όμως το γεγονός ότι ένας μαθητής του 2ου Γυμνασίου Καλαμπάκας κατέληξε στο χειρουργείο μετά από επίθεση που δέχτηκε από συμμαθητή του.

0 281

Σίγουρα δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι δυο μαθητές προσπάθησαν να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές με τα χέρια και όχι με τα λόγια. Είδηση αποτελεί όμως το γεγονός ότι ένας μαθητής του 2ου Γυμνασίου Καλαμπάκας κατέληξε στο χειρουργείο μετά από επίθεση που δέχτηκε από συμμαθητή του.

Σίγουρα δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι δυο μαθητές προσπάθησαν να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές με τα χέρια και όχι με τα λόγια.
Είδηση αποτελεί όμως το γεγονός ότι ένας μαθητής του 2ου Γυμνασίου Καλαμπάκας κατέληξε στο χειρουργείο μετά από επίθεση που δέχτηκε από συμμαθητή του.
Το περιστατικό
Την Παρασκευή το πρωί και ενώ τα παιδιά είχαν εξέλθει για το διάλειμμά τους ένας μαθητής εντελώς αναίτια (κατά δήλωση του πατέρα), επιτέθηκε στον γιο του και τον κλώτσησε δυνατά στον μηρό. Τον έριξε κάτω και συνέχισε να τον ποδοπατά.
Βλέποντας τον μαθητή τραυματισμένο να σφαδάζει από τον πόνο, οι συμμαθητές του ειδοποίησαν τον Διευθυντή του σχολείου και τους καθηγητές.
Ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου μετέφερε τον μαθητή στο Νοσοκομείο των Τρικάλων. Ενημερώθηκε ο πατέρας του παιδιού όπου μεταβαίνοντας στο Νοσηλευτικό ίδρυμα ενημερώθηκε από τους Γιατρούς για την κατάστασή του.
Η αγωγή που έγινε στο παιδί (κατά δήλωση του πατέρα) δεν είχε αποτέλεσμα και χθες το πρωί αποφασίστηκε από τους θεράποντες ιατρούς να χειρουργηθεί.
Η εγχείρηση διήρκησε 2 ώρες και όλα πήγαν καλά.
Στο πλευρό του μαθητή και οι καθηγητές μαζί με τον Δ/ντή του σχολείου που μερίμνησαν για ανάγκη σε αίμα και ό,τι χρειάστηκε η οικογένεια.
Θα κινηθεί δικαστικά
Ο πατέρας του παιδιού χθες το πρωί δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να κινηθεί δικαστικά εναντίον των γονέων του μαθητή που τραυμάτισε τον γιο του και εναντίον των εκπαιδευτικών αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.
Σίγουρα το περιστατικό δεν τιμά ιδιαίτερα την περιοχή και ειδικότερα το σχολείο που συνέβη. Πάντως είναι άδικο ένα τέτοιο περιστατικό να στιγματίζει ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που μέχρι τώρα λειτουργούσε άψογα.
Και η άποψή μας είναι ότι δεν θα πρέπει να επιρρίπτονται ευθύνες μόνο στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους γονείς που μεγαλώνουν τα παιδιά.
Γιατί τον μαθητή που χειροδίκησε εναντίον του συμμαθητή του, δεν τον έμαθε ποτέ κανείς ότι οι διαφορές αν υπάρχουν λύνονται με τον διάλογο και όχι με τα χέρια.
Δεν μπορεί επίσης να αντιληφθεί τις συνέπειες που θα έχει για τον συμμαθητή του το γεγονός αυτό. Συνέπειες όπως χάσιμο της σχολικής χρονιάς, μακροχρόνια προβλήματα υγείας αλλά και ψυχολογική επιβάρυνση.
Τέλος να αναφέρουμε πως κάποιοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την οικογένεια να ξεπεράσει τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσει.

{loadposition mag}

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr