Ηλεκτρονική αμφίδρομη επικοινωνία με το ΑΣΕΠ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 Δεκεμβρίου το site του ΑΣΕΠ ( www.asep.gr ) αναβαθμίζεται, προσφέροντας σειρά νέων υπηρεσιών στους υποψηφίους. Καινοτομία του νέου portal είναι η δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και του ΑΣΕΠ, με κυριότερες αμφίδρομες υπηρεσίες την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και την αποστολή εξατομικευμένης ενημέρωσης στο προσωπικό e-mail των ενδιαφερομένων.

asep
0 270

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 Δεκεμβρίου το site του ΑΣΕΠ ( www.asep.gr ) αναβαθμίζεται, προσφέροντας σειρά νέων υπηρεσιών στους υποψηφίους. Καινοτομία του νέου portal είναι η δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και του ΑΣΕΠ, με κυριότερες αμφίδρομες υπηρεσίες την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και την αποστολή εξατομικευμένης ενημέρωσης στο προσωπικό e-mail των ενδιαφερομένων. Επιπλέον, θα είναι δυνατή η διαμόρφωση ατομικού προφίλ χρήστη, με την προοπτική να δημιουργηθεί αρχείο πιστοποιημένων ως προς τα προσόντα τους υποψηφίων, οι οποίοι δεν θα χρειάζεται πλέον να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους για κάθε νέα διαδικασία επιλογής στην οποία συμμετέχουν. Ετσι, και η ταλαιπωρία των υποψηφίων θα περιοριστεί και η διαδικασία έκδοσης αποτελεσμάτων θα επιταχυνθεί.

Η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων θα είναι μάλιστα μια από τις νέες λειτουργίες που θα παρέχονται άμεσα στο κοινό μετά τη λειτουργία της νέας δικτυακής πύλης. Η πρόσβαση σε αυτή τη δυνατότητα, όπως και στη δημιουργία ατομικού προφίλ, προϋποθέτει ταυτοποίηση του χρήστη, μια απλή διαδικασία βάσει της οποίας ο ενδιαφερόμενος θα υποβάλλει τα στοιχεία του στο www.asep.gr (και ειδικότερα μέσα από την επιλογή «Online Υπηρεσίες» > «Αίτηση ταυτοποίησης υποψηφίων») προκειμένου να του αποσταλεί με συστημένη επιστολή ειδικός προσωπικός κωδικός πρόσβασης στο σύστημα. Πρόκειται για ένα είδος PIN (με τη μορφή username και password) που θα επιτρέπει στον εγγεγραμμένο χρήστη να χρησιμοποιεί τις συγκεκριμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Η διαδικασία ταυτοποίησης θα αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα (από τις 10 Δεκεμβρίου) και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμβουλεύονται τις αναλυτικές οδηγίες που θα παρέχονται στη σχετική σελίδα της δικτυακής πύλης.

Μια επιπλέον δυνατότητα του νέου site που θα διευκολύνει σημαντικά τους υποψηφίους είναι η αυτόματη αναζήτηση αποτελεσμάτων βάσει του αριθμού ταυτότητας. Επιλέγοντας «Αποτελέσματα Διαγωνισμών» > «Αναζήτηση» και εισάγοντας απλώς τον αριθμό της ταυτότητάς τους, οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορούνται τη σειρά κατάταξής τους σε όλους τους διαγωνισμούς στους οποίους έλαβαν μέρος. Επισημαίνεται, ωστόσο, πως για τεχνικούς λόγους η επιλογή αυτή θα είναι ενεργή αποκλειστικά για τις νέες προκηρύξεις. Τα αποτελέσματα των παλαιότερων διαγωνισμών θα είναι βέβαια προσβάσιμα (μέσα από την επιλογή «Αρχείο» > «Παλαιοί Διαγωνισμοί»), ωστόσο η αναζήτηση σε αυτά θα γίνεται ανά προκήρυξη, όπως μέχρι σήμερα. Από τις 10 Δεκεμβρίου κάθε υποψήφιος θα μπορεί ακόμη να υπολογίζει μέσα από το www.asep.gr το σύνολο των μονάδων του (μόρια).

Πηγή : Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr