Εκτροχιασμός με 28 τραυματίες έξω από την Λάρισα

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Αλεξανδρούπολη και εκτροχιάστηκε τα μεσάνυχτα έξω από τη Λάρισα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 άτομα, μεταξύ αυτών και τρία παιδιά.

0 453

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Αλεξανδρούπολη και εκτροχιάστηκε τα μεσάνυχτα έξω από τη Λάρισα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 άτομα, μεταξύ αυτών και τρία παιδιά.

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Αλεξανδρούπολη και εκτροχιάστηκε τα μεσάνυχτα έξω από τη Λάρισα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 άτομα, μεταξύ αυτών και τρία παιδιά. Τρεις τραυματίες παραμένουν για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ οι δύο μηχανοδηγοί της αμαξοστοιχίας συνελήφθησαν και αργά το μεσημέρι αφέθηκαν ελεύθεροι. Έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί η Τροχαία Λάρισας και ο ΟΣΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕ, οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το ατύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, καθώς από λάθος στην αλλαγή των κλειδιών η αμαξοστοιχία βρέθηκε σε μία τρίτη γραμμή, η οποία δεν είναι ταχείας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί.

Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις της Επιτροπής διερεύνησης ΟΣΕ, ο σταθμάρχης στο σταθμό Μεζουρλο έκανε κακή διαχείριση γραμμών, καθώς είχε αμελήσει να επαναφέρει τα κλειδιά, που βρίσκονται στις ράγες και ορίζουν την κατεύθυνση του συρμού, στον κεντρικό άξονα.

Πιο συγκεκριμένα μίση ώρα πριν είχε περάσει από την παρακαμπτήριο εμπορικό τρένο προς Θεσσαλονίκη και ο σταθμάρχης είχε γυρίσει τα κλειδιά στην παρακαμπτήριο, όπως έπρεπε, αλλά στη συνέχεια ξέχασε να τα επαναφέρει.

Ακόμη και το τηλεγράφημα που είχε αποστείλει ο στο μηχανοδηγό, στα πλαίσια της προβλεπόμενης διαδικασίας, όριζε ότι ο συρμός θα κινηθεί ευθεία στον κεντρικό άξονα, κάτι που δεν έγινε αφού τα κλειδιά έστειλαν το τρένο στην παρακαμπτήριο.

Το ατύχημα προκάλεσε τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και των εργαζομένων.

Από το ΠΑΣΟΚ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Χάρης Τσιόκας σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν: "Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι βαρύτατες. Έχουμε ήδη καλέσει και εγκαλέσει τον υπουργό Μεταφορών προκειμένου να ενημερώσει επιτέλους την Βουλή και την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τα θέματα του ΟΣΕ και το μέλλον του ελληνικού σιδηροδρόμου".

Η δραματική αύξηση της υπερεργασίας αυξάνει τις πιθανότητες ατυχημάτων υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα της επιτροπής διερεύνησης θα αποδοθούν ευθύνες, στα πλαίσια των οποίων προβλέπεται και η προσωρινή έως μόνιμη παύση καθηκόντων.

Πηγή: NET 105,8

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr