Δυο νέα περιστατικά γρίπης Α στην Λάρισα

Τα δύο πρώτα περιστατικά της νέας γρίπης Α εκδηλώθηκαν στη Λάρισα σε 33χρονη Λαρισαία και στο μόλις 26 μηνών αγοράκι της, οι οποίοι είχαν πρόσφατα επιστρέψει από τις ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, που ολοκληρώθηκαν χθες, αποδείχθηκαν θετικά, και κινητοποίησαν το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

0 265

Τα δύο πρώτα περιστατικά της νέας γρίπης Α εκδηλώθηκαν στη Λάρισα σε 33χρονη Λαρισαία και στο μόλις 26 μηνών αγοράκι της, οι οποίοι είχαν πρόσφατα επιστρέψει από τις ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, που ολοκληρώθηκαν χθες, αποδείχθηκαν θετικά, και κινητοποίησαν το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Τα δύο πρώτα περιστατικά της νέας γρίπης Α εκδηλώθηκαν στη Λάρισα σε 33χρονη Λαρισαία και στο μόλις 26 μηνών αγοράκι της, οι οποίοι είχαν πρόσφατα επιστρέψει από τις ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, που ολοκληρώθηκαν χθες, αποδείχθηκαν θετικά, και κινητοποίησαν το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας κλήθηκαν επίσης για εξετάσεις συγγενείς και συνάδελφοι της 33χρονης χωρίς όμως να διαγνωσθούν σε αυτούς συμπτώματα της νόσου. Οι δυο ασθενείς εξετάσθηκαν εκ νέου χθες βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και λίγο πριν τα μεσάνυχτα επέστρεψαν στο σπίτι τους, όπου θα ακολουθήσουν ειδική αγωγή αφού η νόσος εξελίσσεται ήπια ενώ η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμιά ανησυχία.
Η νεαρή γυναίκα επέστρεψε με το γιο της πρόσφατα από ταξίδι στις ΗΠΑ και την περασμένη Κυριακή, με συμπτώματα γρίπης, απευθύνθηκε στο εφημερεύων Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες από το ΕΚΕΠΥ αλλά και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τους χορηγήθηκε χημειοπροφύλαξη, ενώ ελήφθησαν δείγματα, τα οποία επιβεβαίωσε θετικά χθες το απόγευμα το Ινστιτούτο Παστέρ.
Είναι τα δυο πρώτα περιστατικά νέας γρίπης που καταγράφονται στη Λάρισα από τα 30 συνολικά της χώρας που ανακοίνωσε χθες το ΕΚΕΠΥ, ωστόσο 13 από όσους νόσησαν έχουν αποθεραπευτεί και οι υπόλοιποι παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr