Γιατρός «μαϊμού» χειρουργούσε για χρόνια…

Στον εισαγγελέα παραπέμπεται η υπόθεση ενός γιατρού στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Αθήνας, ο οποίος για χρόνια πραγματοποιούσε επεμβάσεις χωρίς καμία σχετική εκπαίδευση και παρουσίαζε υψηλό ποσοστό θνησιμότητας.

Ipokratio
0 330

Στον εισαγγελέα παραπέμπεται η υπόθεση ενός γιατρού στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Αθήνας, ο οποίος για χρόνια πραγματοποιούσε επεμβάσεις χωρίς καμία σχετική εκπαίδευση και παρουσίαζε υψηλό ποσοστό θνησιμότητας. Στον εισαγγελέα παραπέμπεται η υπόθεση ενός γιατρού στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Αθήνας, ο οποίος για χρόνια πραγματοποιούσε επεμβάσεις χωρίς καμία σχετική εκπαίδευση και παρουσίαζε υψηλό ποσοστό θνησιμότητας.
Ο γιατρός είχε προσκομίσει στο νοσοκομείο πιστοποιητικά ειδίκευσης για επεμβάσεις θώρακα και γενικής χειρουργικής, από τα οποία το ένα έφερε πλαστογραφημένη την υπογραφή του Μαγκντί Γιακούμπ. Ο γνωστός καρδιοχειρουργός αρνήθηκε από το Λονδίνο ότι η υπογραφή ήταν δική του.
Το πόρισμα από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που πραγματοποιήθηκε με εντολή του υπουργού Υγείας, εστάλη στο υπουργείο, το νοσοκομείο και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Το ποσοστό θνησιμότητας των ασθενών που χειρουργούσε ο κατηγορούμενος φέρεται να έφτανε στο 25% το 2000 και το 24% το 2001.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr