Ζημιές στην ενορία της Διάβας

0 612

Με τον πρώτο και δεύτερο σεισμό, στον ναό του Αγίου Δημητρίου Διάβας έπεσαν σοβάδες πάνω από την Πλατυτέρα που βρίσκεται στο Άγιο Βήμα. Κατά τον πρώτο σεισμό, εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέσα στο Άγιο Βήμα, στην Προσκομιδή, ο ιερέας του ναού και ένας πιστός από τα Τρίκαλα. Κανείς δεν έπαθε τίποτε. Οι σοβάδες έπεσαν στην Αγία Τράπεζα, σπάζοντας στον πρώτο σεισμό το τζάμι που την προστατεύει.

Κατόπιν αιτήσεως του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου προς τον Δήμαρχο Μετεώρων κ. Θοδωρή Αλέκο, την Παρασκευή 5 Μαρτίου, ήρθε το μεσημέρι στον ναό ο Πολιτικός Μηχανικός του Δήμου κ. Νίκος Λύχος για να πραγματοποιήσει αυτοψία παρουσία σύσσωμου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Οι σοβάδες έπεσαν από τμήμα, δίπλα από το οποίο κατά το παρελθόν είχαν αφαιρεθεί δύο κολώνες (οριζόντιες) που στήριζαν το τμήμα εκείνο. Γι’ αυτό και υπήρξε ευάλωτο το τμήμα αυτό. Ο κ. Λύχος κατέγραψε στο Δημαρχείο το περιστατικό και τις επόμενες ημέρες θα έρθει ειδικό κλιμάκιο από το Υπουργείο, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά. Ο ναός υπέστη και άλλες ρωγμές, οι οποίες όμως δεν προκαλούν ανησυχία.

Σε μία από τις φωτογραφίες που επισυνάπτονται, φαίνονται με μαύρες γραμμές τα σημεία όπου υπήρχαν αρχικά πριν από χρόνια οι δύο κολώνες. 

 

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.