ZENtropy therapies | Τρίκαλα – Καλαμπάκα

0 786

ZENtropy therapies | Τρίκαλα – Καλαμπάκα

 • Μασάζ βαθέων ιστών και ολιστικό θεραπευτικό μασάζ
  Επίσης μασάζ φυσικού λίφτινγκ προσώπου
 • Θεραπευτής του ολιστικού συστήματος θήτα θεραπευτικής
 • Μάστερ δάσκαλος και θεραπευτής του ολιστικού συστήματος θεραπείας Ρέικι
 • Μάστερ δάσκαλος της Γιόγκα και του Διαλογισμού 500 ωρών

*Λίγα λόγια για την Γιόγκα

Με την γιόγκα επιστρέφουμε στην φυσική μας κατάσταση, και έτσι αναγνωρίζουμε ποιοί αληθινά είμαστε.
Κατά συνέπεια, είναι μια αποσαφήνιση, του ενδοκοσμικού μας ρόλου.
Με την γιόγκα βρισκόμαστε σε εκείνον τον τόπο, γαλήνης και πληρότητας μέσα μας, που καλούμε σπίτι μας.
Με την γιόγκα γνωρίζουμε, ότι παρόλα τα εμπόδια της καθημερινότητας, θα επιστρέψουμε τελικά με ανακούφιση, και πάλι πίσω στον εαυτό μας.
Η συνέπεια, η πειθαρχία και η αφοσίωση της sadhana, μας δείχνει πάντα, αυτόν τον δρόμο.
Αρκεί εμείς να είμαστε συγκεντρωμένοι, και να παρατηρούμε προσεκτικά, τους περισπασμούς του νου κατά το ταξίδι αυτό.
Η γιόγκα είναι μια συνεχής υπενθύμιση, της ενότητας που αποτελούμε με το όλον, εναντιθέση της ατομικότητας του εγώ, που μόνο ταυτισμένοι με τον νου, αποτελούμε.
Βάση της υπενθύμισης αυτής, μπορούμε εύκολα να μεταβούμε, αυτοστιγμή, σαν ένα άλμα, από την περασμένη κατάσταση του νοητικού ατόμου, στην άπειρη κατάσταση της ύπαρξης, όπου είμαστε το όλον.
Μια υπενθύμιση που μας υπενθυμίζει κάθε στιγμή, ότι ήρθαμε εδώ για να αγαπήσουμε ότι δεν αγαπιέται, γιατί μόνο τότε μπορεί κανείς να είναι η ενότητα με το όλον..
Και ταυτόχρονα, μια διακριτή φυσική κατάσταση από το όλον. Μόνο αυτή η ένωση, της διακριτότητας, της εξατομίκευσης της ύπαρξης, με την αδιακρισία του καθολικού υπάρχοντος, μας κάνει το όλον.
Και αυτό που βοηθάει, για να διατηρείται κανείς στην ολότητα αυτή, είναι και πάλι, και κάθε πάλι, η αφοσίωση που είπα του καθενός, στον δρόμο του προς την ολότητα αυτή, στην προσωπική του sadhana.
Γιόγκα δεν είναι το να στηρίζεσαι στο κεφάλι, αλλά το να στηρίζεσαι πάνω από το κεφάλι, εκεί που γίνεται κανείς ένα με μια ολιστική συνειδητότητα·
που δεν είναι παρά το πνεύμα της αγάπης, αλλά και το δικό του πνεύμα ταυτόχρονα, αφού μέσα στην ενότητα αυτή, το πνεύμα της αγάπης, είναι το πνεύμα της ύπαρξης μας.
Γιόγκα δεν είναι η νοητική ακινησία, αλλά η σταθερή και άνετη ακινησία, της παρατήρησης του νού μας, στην ακατάπαυστη πάντα κίνηση του.

*Λίγα λόγια για το ρέικι και πως εφαρμόζεται

To Reiki είναι η ιερή θεραπευτική ενέργεια του Σύμπαντος. Ο θεραπευτής σε μία συνεδρία γίνεται αγωγός αυτής της ενέργειας για να την περάσει μέσα από τα χέρια του στον θεραπευόμενο.
Το reiki τροφοδοτεί έτσι τον οργανισμό με την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται για να αποκαταστήσει τις βλάβες και να μπορέσει να αυτοθεραπευτεί. Ο οργανισμός έχει την ικανότητα της αυτοθεραπείας. Αυτό που του λείπει είναι η ενέργεια, δηλαδή η δύναμη να το κάνει.
Η ενέργεια του reiki όμως εκτός από δυναμωτικές ιδιότητες έχει και εξαγνιστικές, καθαρίζει τα βάθη του μυαλού και της καρδιάς μας φέρνοντας αρμονία και ισορροπία στο νου, την καρδιά και το πνεύμα μας.
Το reiki θεραπεύει ολιστικά τον άνθρωπο, επιδρόντας ακόμα και στην ποιότητα της ζωής του! Γιατί οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή και στην υγεία μας, είναι αποτέλεσμα της ποιότητας και ποσότητας της εσωτερικής μας ενέργειας!
Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι μας συντονίζει με τον εσωτερικό αληθινό μας Εαυτό! Τον Εαυτό με τις Αρετές, τη Δύναμη, τη Γνώση και τη Λάμψη, μεταμορφώνοντας έτσι τη ζωή μας.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε σε μία συνεδρία reiki είναι να ξαπλώσουμε, να χαλαρώσουμε, να είμαστε όσο πιο άνετα γίνεται (για αυτό φοράμε άνετα ρούχα) και να το απολαύσουμε! Η προσοχή μας στρέφεται στην αναπνοή μας και στις αισθήσεις που λαμβάνει το φυσικό μας σώμα. Ο θεραπευτής διοχετεύει την ενέργεια reiki σε εμάς μέσα από τα χέρια του, σε διάφορα σημαντικά σημεία που υπάρχουν στο σώμα μας, χωρίς καν να μας ακουμπά. Είναι μία πολύ αναζωογονητική και απολαυστική εμπειρία, όπου βιώνουμε γαλήνη, ανακούφιση, δύναμη και χαρά!!!
Μία τέτοιου είδους θεραπεία, όπου γίνεται με την ενέργεια του Σύμπαντος, μπορεί να πραγματοποιηθεί και από απόσταση. Μπορεί ο θεραπευτής με τον θεραπευόμενο τη στιγμή της θεραπείας, να βρίσκονται ακόμα και σε διαφορετικές χώρες. Η ενέργεια της θεραπείας μπορεί να μεταδοθεί γιατί δεν έχει όρια! Η ενέργεια της θεραπείας καταλαμβάνει κάθε χώρο του σύμπαντος και ακολουθεί πάντα την πρόθεση!

*Λίγα λόγια για τη Θεραπεία Θήτα και πώς εφαρμόζεται

Η μέθοδος Θήτα είναι μία ενεργειακή θεραπεία που μπορεί να εφαρμοστεί ποικιλοτρόπως. Όπως κάθε ενεργειακή θεραπεία μεταμορφώνει την ενέργεια του ανθρώπου επιδρώντας έτσι σε ολόκληρη τη ζωή του!
Συνήθως την εφαρμόζω για να αλλάξουν υποσυνείδητες, αρνητικές και λανθάνουσες σκέψεις που έχουμε πάρει από την οικογένεια, την κοινωνία και το ίδιο μας το dna, οι οποίες παράγουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα στη ζωή μας.
Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα στη ζωή μας! Οτιδήποτε δεν μας αρέσει! και σε όλους τους τομείς, στον τομέα της υγείας, της εργασίας, των σχέσεων. Γιατί όλα είναι αποτέλεσμα των βαθύτερων σκέψεων μας!
Η μέθοδος Θήτα δεν εφαρμόζεται μόνο για θεραπεία, όπως όλες οι ενεργειακές θεραπείες έτσι και εδώ, εφαρμόζεται επίσης για αυτογνωσία και πνευματική εξέλιξη!
Μπορεί λοιπόν να χρειάζεται να αφαιρέσουμε από το μυαλό μας, όλες τις σκέψεις των γύρω μας, που έχουμε δυστυχώς δεχτεί ως δικές μας, αλλά δεν είναι. Σκοπός είναι να βρούμε τις δικές μας αληθινές εσωτερικές σκέψεις, τη δική μας φωνή! ώστε να ανακαλύψουμε ποιος είναι ο Εαυτός μας και ο σκοπός της ζωής μας!
Αυτό που χρειάζεται σε μία συνεδρία είναι απλά να συζητηθεί το θέμα προς επίλυση. Ο θεραπευτής τότε μέσα από ειδικές ερωτήσεις, βρίσκει τις σκέψεις που προκαλούν τη δυσαρμονία. Αφού συντονιστεί με τη βαθύτερη συνειδητότητα του, με τη ανιδιοτελή αγάπη μέσα του! και μας χαλαρώσει για να είμαστε δεκτικοί, μετά μπορεί να μεταμορφώσει κυριολεκτικά τον εσωτερικό μας κόσμο, μέσω της δύναμης της πρόθεσης του.
Μετά τη συνεδρία και αφού περάσει ένας κύκλος ύπνου, αρχίζουμε να παρατηρούμε αλλαγές στον τρόπο που σκεφτόμαστε, αντιλαμβανόμαστε και δρούμε!
Είναι πραγματικά εκπληκτικό!

*Λίγα λόγια για το μασάζ και την δύναμη του αγγίγματος!

Το άγγιγμα ξεκινάει ήδη από την εμβρυακή κατάσταση καθώς με κάθε κίνηση που κάνει η έγκυος κάνει μασάζ και διεγείρει το παιδί μέσα της.
Μετά τη γέννηση, η σωματική επαφή με το μωρό βοηθάει την ανάπτυξη του νευρικού συστήματός του και του δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξει τις κινητικές του ικανότητες.
Η σωματική επαφή στην αρχή της ζωής μας είναι μια ουσιαστική τροφή συναισθηματικής τροφής και αργότερα, όταν σαν ενήλικες νιώθουμε άσχημα, ένα καθησυχαστικό άγγιγμα μπορεί να μας ηρεμήσει, όπως όταν ήμασταν παιδιά.
Η αφή είναι μοναδική ανάμεσα στις αισθήσεις μας. Ό,τι αγγίζουμε, μας αγγίζει, ό,τι μας αγγίζει αγγίζεται και από εμάς.
Μαθημένοι όμως να κοιτάμε με τα μάτια και να γνωρίζουμε με το νου, ξεχνάμε πόσα περισσότερα μπορούμε να καταλάβουμε μέσω της εσωτερικής μας συνειδητότητας.
Το άγγιγμα μας δίνει μια άλλη αίσθηση, σαν να μπορούμε να δούμε με τα χέρια μας.
Στη Ινδονησία και την Ιαπωνία, οι τυφλοί άνθρωποι εξασκούνται στην τέχνη του μασάζ.
Η αίσθηση της αφής είναι εντονότερη σε αυτούς, επειδή τους λείπει η αίσθηση της όρασης.
Το μασάζ είναι ένα ταξίδι στην αυτοανακάλυψη, καθώς βοηθάει στην αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ του αριστερού μέρους του εγκεφάλου (λογική και σκέψη) και του δεξιού μέρους του εγκεφάλου (διαισθητική ικανότητα) μας δίνει την ευκαιρία να ξεφύγουμε από το νου και να έρθουμε στις αισθήσεις μας.

Theodoros Baxevanos Antahkarana

 • Μασάζ βαθέων ιστών και ολιστικό θεραπευτικό μασάζ
  Επίσης μασάζ φυσικού λίφτινγκ προσώπου
 • Θεραπευτής του ολιστικού συστήματος θήτα θεραπευτικής
 • Μάστερ δάσκαλος και θεραπευτής του ολιστικού συστήματος θεραπείας Ρέικι
 • Μάστερ δάσκαλος της Γιόγκα και του Διαλογισμού 500 ωρών

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr