Ζάκυνθος: Επιτυχημένη η συγκόλληση άνω άκρου του 11χρονου που ακρωτηριάστηκε από τρακτέρ

0 326

Επιτυχημένη ήταν η επέμβαση συγκόλλησης άνω άκρου στον 11χρονο από τη Ζάκυνθο που είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στην Αθήνα το Σάββατο καθώς ακρωτηριάστηκε από τρακτέρ.

Το παιδί υπέστη πλήρες ακρωτηριαστικό τραύμα του αριστερού άνω άκρου στο ύψος του κεντρικού βραχιονίου όταν από λάθος έπεσε πάνω του γεωργικό μηχάνημα. Ειδικότερα το αγόρι βρισκόταν σε χωράφι μαζί με τον πατέρα του εκτελώντας αγροτικές εργασίες όταν συνέβη το ατύχημα. Το τρακτέρ ήταν σε λειτουργία και δούλευε η φρέζα, το αγόρι πλησίασε το χέρι του, με αποτέλεσμα το τραγικό ατύχημα.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα με C 130 ώστε να υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Η επέμβαση απεδείχθη απολύτως επιτυχημένη όπως ανακοίνωσε το Νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

 

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του Αγία Σοφία, στις 12.02.2022 και ώρα 11:00 το νοσοκομείο δέχθηκε αίτημα από το ΕΚΕΠΥ για επείγουσα αεροδιακομιδή του ασθενούς Β.Δ 11 ετών από το Νοσοκομείο της Ζακύνθου. Συγκροτήθηκε άμεσα χειρουργική ομάδα με συμμετοχή ιατρών από τρία Νοσοκομεία της Αττικής.

Καταλυτική υπήρξε και η άμεση ανταπόκριση και προετοιμασία του Νοσηλευτικού Προσωπικού του Χειρουργείου. Ο μικρός ασθενής κατέφθασε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο στις 16:30 την ίδια ημέρα και σε καλή γενική κατάσταση. Το ακρωτηριασμένο μέλος μεταφέρθηκε ταυτόχρονα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Στις 17:00 ο ασθενής εισήλθε στο Χειρουργείο του ΓΝΠΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» όπου και υπεβλήθη σε χειρουργική επανασυγκόλληση (Αρ) άνω άκρου στο ύψος του άνω τριτημορίου του (αρ.) βραχιονίου. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 02:00 ξημερώματα της 13.02.22.

Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη επιτυχής επανασυγκόλληση άκρου στο ύψος του ώμου σε παιδί στην Ελλάδα. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου.

ethnos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.