Ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Κατσίφα από πλήθος κόσμου

0 404

Στην τελευταία κατοικία του οδηγήθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, ενώπιον πλήθος κόσμου που έχει από νωρίς συγκεντρωθεί στο χωριό Βουλιαράτες.

Περίπου 2.000 άνθρωποι έφθασαν στο χωριό για την τελετή και μάλιστα σχεδόν όλοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες. Νωρίτερα, στην πλατεία του χωριού έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Επίσης ακούστηκαν συνθήματα και για τη Μακεδονία και υπήρχαν σημαίες στις οποίες αναγράφεται: «Η Μακεδονία είναι ελληνική». Το σύνθημα που ακούστηκε περισσότερο είναι το «Κωνσταντίνε ζεις, εσύ μας οδηγείς».

Τέσσερις προσαγωγές στην Κακαβιά 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλβανικές Αρχές κράτησαν τους 4 Ελληνες για εξακρίβωση στοιχείων επειδή φορούσαν μπλούζες με τη Βόρειο Ήπειρο και είχαν στις αποσκευές τους κουκούλες.

 

Επιπλέον, δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα σε δέκα ακόμη Έλληνες οι οποίοι φορούσαν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όσους περνούν τα σύνορα για Αλβανία.

Παράλληλα σε εξονυχιστικό έλεγχο από τις αλβανικές συνοριακές Αρχές υπόκεινται οι Έλληνες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες για να παραστούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Οι Αλβανοί αστυνομικοί όπως φαίνεται και στα βίντεο των τοπικών καναλιών, ψάχνουν εξονυχιστικά τις τσάντες, κάνουν σωματικό έλεγχο σε όσους περνούν τα σύνορα για την κηδεία, ενώ ερευνούν και τα αυτοκίνητα, ακόμα και τις μηχανές τους, για τυχόν αντικείμενα που ορισμένοι ίσως θελήσουν να περάσουν σε αλβανικό έδαφος.

Ο λόγος των έντονων ελέγχων δεν είναι άλλος από τον φόβο, αρά τις εκκλήσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ότι εξοργισμένοι οι ομογενείς για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, θα προκαλέσουν επεισόδια, έχει προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση.

topontiki.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.