Υπόμνημα στον Υπουργό Γεωργίας από τον πρόεδρο των κτηνοτρόφων Δημήτρη Κόττη

Υπόμνημα προς τον Υπουργό Γεωργίας κ. Αποστόλου απέστειλε απέστειλε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμπάκας

0 260

Υπόμνημα προς τον Υπουργό Γεωργίας κ. Αποστόλου απέστειλε απέστειλε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμπάκας

Υπόμνημα προς τον Υπουργό Γεωργίας κ. Αποστόλου απέστειλε απέστειλε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμπάκας  και της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Τρικάλων κ. Κόττης για τα προβλήματα που προέκυψαν από την απόδοση των νέων δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης με βάση την νέα ΚΑΠ.

Το υπόμνημα έχει ως εξής:

Με το υπόμνημά μας αυτό, επιθυμούμε να σας εκθέσουμε τα κατά την γνώμη μας προβλήματα που προέκυψαν από την απόδοση των νέων δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης με βάση την νέα ΚΑΠ και συγκεκριμένα:

Νέοι αγρότες που εντάχθηκαν σε προγράμματα τα έτη 2009 – 2010, έλαβαν από το Εθνικό απόθεμα το έτος 2013 ελάχιστα ποσά ενιαίας ενίσχυσης, τα οποία με την νέα κατανομή, θεωρήθηκαν ως βάση για τον υπολογισμό των νέων τους δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα να μη τους κατανεμηθούν (ως δικαιούχων βασικής ενίσχυσης) δικαιώματα από το Εθνικό Απόθεμα.

Έτσι παρουσιάζεται το παράδοξο, ένας νέος γεωργός που υπέβαλε για πρώτη φορά αίτηση το έτος 2014, με την ίδια ακριβώς εκμετάλλευση, να δικαιούται ποσών πολλαπλάσιων των παραπάνω, αφού του χορηγήθηκε ενίσχυση μόνο από το Εθνικό Απόθεμα.
Θεωρούμε ότι για να αρθεί η αδικία σε βάρος των παραπάνω και εφόσον επιθυμούμε να κρατήσουμε τους νέους γεωργούς σε ενέργεια και μετά την λήξη των προγραμμάτων τους (με ότι αυτό συνεπάγεται στην παραγωγή του πρωτογενούς φορέα), θα πρέπει να τους χορηγηθούν επιπλέον δικαιώματα από το Εθνικό απόθεμα.

Ελπίζουμε στην κατανόηση και συνδρομή σας στη λύση των προβλημάτων και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Για την Ομοσπονδία.
Ο Πρόεδρος
Κόττης Δημήτριος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.