Χρυσό μετάλλιο ο Δημήτριος Λώλας στην 34η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα

Το περασμένο, Σάββατο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

0 71

Το περασμένο, Σάββατο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

Το περασμένο, Σάββατο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) η 34η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα με την επωνυμία «Αρχιμήδης»

. Από τα Τρίκαλα προσήλθαν και συμμετείχαν οι δέκα μαθητές που είχαν προκριθεί από τον πρόσφατο 77ο «Ευκλείδη», ενώ συνολικά απ’ όλη τη χώρα συμμετείχαν περίπου 400 μαθητές.

Ο Δημήτριος Λώλας, μαθητής της Α΄ τάξης του λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ‘Αθηνά’ κατέκτησε Χρυσό μετάλλιο, συναγωνιζόμενος σε ίδια θέματα με μαθητές έως και δύο χρόνια μεγαλύτερους, ενώ το μετάλλιο του το απένειμε ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Εμμανουήλ Γιακουμάκης.

Επίσης διαγωνίστηκαν και οι εξής εννέα τρικαλινοί μαθητές που είχαν προκριθεί από τον περασμένο «Ευκλείδη»: Ιωάννης Γούσιος, Στυλιανός Θεμελής, Γεώργιος Μισιάκας, Γεώργιος Μόσχοβος, Νικόλαος Ηλιόπουλος, Ευκλείδης Κοντοκώστας, Ευστάθιος Νταούλας, Βασίλειος Τσεπέλε και Γεώργιος Θεμελής.

Κατόπιν και του Προκριματικού Διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στη συνέχεια, θα στελεχωθούν οι δύο εξαμελείς Εθνικές Μαθηματικές Ομάδες, μαθητών από γυμνάσια και λύκεια. Αυτές, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς που θα ακολουθήσουν.

Το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Παρατήματος Ν. Τρικάλων της ΕΜΕ Στέλιος Αμπράζης ο οποίος συμμετείχε στις απονομές της Κυριακής, που έγιναν στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και επισημαίνει: «Συγχαίρουμε θερμά το Δημήτριο Λώλα για αυτή την κορυφαία επίδοσή του, την οικογένειά του, όπως και όλους τους υπόλοιπους μαθητές που συμμετέχουν στους μαθηματικούς μας διαγωνισμούς. Εύχομαι υγεία και μελλοντική επίτευξη των στόχων στους μαθητές μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.