Χρυσή Αυγή – Να σεβαστούμε την ιερότητα των βράχων των Μετεώρων

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ξεσπάσει μια έντονη αντιπαράθεση, σχετικά με το “άβατο” των Ιερών Βράχων των Μετεώρων.

0 234

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ξεσπάσει μια έντονη αντιπαράθεση, σχετικά με το “άβατο” των Ιερών Βράχων των Μετεώρων.

 Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ξεσπάσει μια έντονη αντιπαράθεση, σχετικά με το “άβατο” των Ιερών Βράχων των Μετεώρων.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θεωρεί πως, η Ιερότητα του χώρου των Μετεώρων είναι αδιαπραγμάτευτη, και αυτό κανένα μικρό- επαγγελματικό συμφέρον και καμιά “επένδυση” δεν μπορεί να το αλλάξει. Αυτό που περίσσεψε όμως στην όλη συζήτηση, ήταν οι ιδεοληψία και η πολιτική υποκρισία.

Από την μια πλευρά το ΠΑΣΟΚ, κατακεραυνώνει το Προεδρικό διάταγμα, αλλά “ξεχνά” πως επί των ημερών του εκδόθηκε το συγκεκριμένο διάταγμα, και όπως είναι γνωστό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογράφει τα διατάγματα αυτά,που στέλνει η εκάστοτε κυβέρνηση, και κυβέρνηση, στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Και το διάταγμα αυτό δεν ανεκλήθη, ούτε επί των ημερών Σημίτη, και ούτε επί των ημερών Παπανδρέου. Από την άλλη πλευρά, η αριστερά. Δεν “χάνει” ποτέ την ευκαιρία και με κάθε αφορμή να επιδιώκει το “χτύπημα”, με έμμεσο η άμεσο τρόπο,σε κάθε τι που έχει σχέση με την Ορθοδοξία και το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων, στο όνομα αυτή την φορά της “ελεύθερης πρόσβασης” και άλλων τινων.

Αναμενόμενη η στάση της. Θα θέλαμε να τονίσουμε πως ο μοναστικός βίος έχει τους δικούς του κανόνες και τις δικές του προϋποθέσεις . Όταν αυτοί οι κανόνες και προϋποθέσεις δεν τηρούνται, τότε τα μοναστήρια κλείνουν. Και αυτό ας το σκεφτούν πολύ καλά όσοι εκφράζουν ενστάσεις και διαφωνίες.

Ας αναρωτηθούν λοιπόν όλοι, πως μπορεί κάποιος να ακολουθήσει τον μοναστικό βίο, όταν υπερίπτανται αλεξίπτωτα και drones, και όταν κατακλυστούν οι βράχοι από αναρριχτές.

Ας αναλογιστούν όλοι, πως η συντριπτική πλειοψηφία των περιηγητών που επισκέπτονται τα Μετέωρα και την Καλαμπάκα, δεν το κάνουν για να δοκιμάσουν πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς, ούτε για να κάνουν αναρρίχηση στους βράχους.

Επισκέπτονται τα Μετέωρα για τα μοναστήρια, και για το Θρησκευτικό μεγαλείο που αποπνέουν.

Αν θέλουμε πραγματικά να αναπτυχθεί η περιήγηση στην Καλαμπάκα μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, έχει ολοκληρωμένες και κοστολογημένες προτάσεις για να συμβεί αυτό.

Ας αφήσουμε τα μοναστήρια, τους μοναχούς και τις μοναχές στην ησυχία τους, και ας αναδείξουμε την περιοχή με άλλους τρόπους.

Η μόνη “παρέκκλιση” που πρέπει να γίνει με την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος, είναι να προστατευθούν οι ελάχιστες οικογένειες που διατηρούν επιχειρήσεις κοντά στους Ιερούς Βράχους, τουλάχιστον μέχρι την συνταξιοδότησή τους.

Ο σεβασμός της ιερότητας της μοναδικότητας, και της ιδιαιτερότητας των Ιερών Βράχων είναι ευθύνη όλων.

Από το Γραφείο Τύπου της Τ.Ο Τρικάλων του ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.