Χρήστος Ζαραμπούκας – Συνεργασία Επιμελητηρίου και φορέων για τόνωση της τοπικής οικονομίας

Ξεκινά… επιχείρηση-εξωστρέφεια με δράσεις μέσα από το Επιμελητήριο Τρικάλων.

0 102

Ξεκινά… επιχείρηση-εξωστρέφεια με δράσεις μέσα από το Επιμελητήριο Τρικάλων.

Ξεκινά… επιχείρηση-εξωστρέφεια με δράσεις μέσα από το Επιμελητήριο Τρικάλων. Θεωρεί πως μέσα από τη συνεργασία του Επιμελητηρίου με διαφόρους φορείς και ομοσπονδίες απ’ όλη την Ελλάδα μπορεί να τονωθεί η τοπική οικονομία και να «δουλέψουν» πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Τμήματος του Επιμελητηρίου κ. Χρ. Ζαραμπούκας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βλάχων κ. Μιχάλη Μαγειρία, στο περιθώριο του Ανταμώματος που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμπάκα από την περασμένη Πέμπτη έως την Κυριακή. Του ζήτησε να αναζητήσουν κοινούς τρόπους δράσης και συνεργασίας έτσι ώστε στο προσεχές μέλλον Επιμελητήριο και… βλάχοι να κάνουν ανάλογες εκδηλώσεις στην ευρύτερη περιοχή, καθώς προκύπτουν οικονομικά οφέλη για τους επαγγελματίες της περιοχής μιας και πέρα από τα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα ένα μεγάλο μέρος επαγγελματιών κινήθηκε ικανοποιητικά τις ημέρες.

«Θα πρέπει να σκεφτούμε τρόπους να διευρύνουμε την παρουσία των επισκεπτών αυτών στην περιοχή και παρά την κρίση να δημιουργήσουμε γεγονότα ώστε να τους κρατήσουμε κοντά μας» λέει ο κ. Χρήστος Ζαραμπούκας και συμπληρώνει πως «οι επισκέπτες “ανάγκασαν” και τον Καλαμπακιώτη να ακολουθήσει τον ρυθμό διασκέδασης αυτών των ανθρώπων τις μέρες παραμονής τους εδώ, βγαίνοντας στην κυριολεξία από το σπίτι τους».

Ο κ. Χρ. Ζαραμπούκας ζητά συντονισμό δυνάμεων, Επιμελητηρίου και Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ώστε μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις να διοργανώσουμε ανάλογα γεγονότα και στα ορεινά, και στην πόλη και στην Πύλη ακόμα». Επισημαίνει δε πως «τα εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να έχουν προσιτές τιμές ειδικές για την περίσταση όπως και τα μαγαζιά και τα καταστήματα να κερδίσουν μέσα από την τζίρο αλλά και οι επισκέπτες να μείνουν ευχαριστημένοι και να έχουν ένα πρόσθετο κίνητρο για να μεταβούν στην Καλαμπάκα .

Είναι ενδεικτικό ότι αναμένονταν μεγαλύτερος όγκος επισκεπτών αλλά τα οικονομικά δεδομένα απέτρεψαν πολλούς από αυτούς να μετακινηθούν και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.

Πιο απλά στις δύσκολες εποχές οι εκδηλώσεις αυτές εάν γίνουν πιο προσεγμένες και από τον επαγγελματία τα οφέλη θα είναι πολλά …και προς Θεού σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δείξουμε αισχροκέρδεια το βασικό θα πρέπει να είμαστε ανταποδοτικοί στις υπηρεσίες με ελκυστικές τιμές ..

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.