Χρήστος Σιμορέλης: Αποσύθηκε με παρέμβαση βουλευτών η διατάξη για δόμηση σε οικόπεδα μικρότερα των τεσσάρων στρεμμάτων

Αποσύρθηκε, έπειτα από παρέμβαση βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, μεταξύ των οποίων και του Βουλευτή Τρικάλων Χρήστου Σιμορέλη

0 38

Αποσύρθηκε, έπειτα από παρέμβαση βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, μεταξύ των οποίων και του Βουλευτή Τρικάλων Χρήστου Σιμορέλη

Αποσύρθηκε, έπειτα από παρέμβαση βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, μεταξύ των οποίων και του Βουλευτή Τρικάλων Χρήστου Σιμορέλη και με τη σύμφωνη γνώμη του Yπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη, το άρθρο 50 του νομοσχεδίου «για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων», με το οποίο απαγορευόταν η δόμηση σε οικόπεδα μικρότερα των τεσσάρων στρεμμάτων, που χαρακτηρίζονται αγροτεμάχια υψηλής παραγωγικότητας.

Το νομοσχέδιο αποτελεί ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/30/ΕΕ, τροποποίηση του ΠΔ 148/2009 και άλλες διατάξεις» και το παρόν άρθρο θα αφαιρούσε από μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών το δικαίωμα να ανεγείρουν κτίσματα σε εκτάσεις μικρότερες των 4 στρεμμάτων που βρίσκονται σε περιοχές χαρακτηρισμένες ως γεωργικές ζώνες υψηλής παραγωγικότητας.

Αν εφαρμοζόταν ειδικά στην περιοχή των Τρικάλων, η οποία αποτελείται από αγροτικές εκτάσεις υψηλής παραγωγικότητας και δεν έχει βιομηχανική ζώνη, θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στη δόμηση και την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι το άρθρο θα αποσυρθεί και θα επανέλθει με τρόπο ώστε να μην αδικούνται οι πολίτες. Είναι χρέος της Κυβέρνησης να τακτοποιήσει τέτοια ζητήματα με τρόπο δίκαιο που θα συμβαδίζει με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.