Χρήστος Παπαγεωργίου – Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Χρήστο Σινάνη

Στη σημερινή εποχή, όπου κυριαρχούν ισοπεδωτικές οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές καταστάσεις,

0 139

Στη σημερινή εποχή, όπου κυριαρχούν ισοπεδωτικές οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές καταστάσεις,

Στη σημερινή εποχή, όπου κυριαρχούν ισοπεδωτικές οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές καταστάσεις, που νέοι άνθρωποι και ικανότατοι επιστήμονες μεταναστεύουν μαζικά στο εξωτερικό και η χώρα μας περνάει μια άνευ προηγουμένου κρίση, θα πρέπει να εμφανιστούν νέες δυνάμεις και να δραστηριοποιηθούν νέα πρόσωπα με δημοκρατικές πρακτικές και με σύγχρονο τρόπο σκέψης.

Οι νέες αυτές δυνάμεις θα αποτελέσουν την απαρχή για μια νέα τοπική αυτοδιοίκηση και ένα Δήμο με δομή και οργάνωση που θα σέβεται και θα αντιμετωπίζει ισότιμα και ισόνομα τον κάθε πολίτη, θα είναι ανεξάρτητες, αδέσμευτες και απαλλαγμένες από πρακτικές και τακτικές του παρελθόντος και θα έχουν μοναδικό σκοπό το κοινό συμφέρον.

Στη διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας έχω νιώσει την αγωνία χιλιάδων μαθητών και έχοντας αποκτήσει μια εμπειρία ζωής, θεωρώ ότι διαμόρφωσα ένα χαρακτήρα με δημοκρατικές αρχές και κοινωνικές ευαισθησίες. Για όλους τους παραπάνω λόγους και συμμεριζόμενος τα οράματα των μαθητών μου και των νέων ανθρώπων, τις προσδοκίες και αγωνίες των ανθρώπων της ηλικίας μου και τις ανησυχίες των ηλικιωμένων, αποφάσισα ότι δεν θέλω να παραμείνω απλός παρατηρητής και κριτής των εξελίξεων. Αντίθετα θέλω να ασχοληθώ ενεργά και χωρίς κανένα προσωπικό όφελος και με μόνο σύμμαχο τον κόσμο που πιστεύει στο πρόσωπό μου, στη διάθεση και στις ικανότητές μου για κοινωνική προσφορά. Έτσι με απόλυτη εντιμότητα και ειλικρινή διάθεση θέτω τον εαυτό μου, για πρώτη φορά στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, στην κρίση των δημοτών του Δήμου Καλαμπάκας.

Καλώ όλους εσάς συνδημότισσες και συνδημότες που διακατέχεστε από τις ίδιες ιδέες, αγωνίες, ευαισθησίες και οράματα και ζητώ την εμπιστοσύνη σας προς το πρόσωπό μου ώστε μαζί να πορευτούμε και να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο Δήμο Καλαμπάκας και μια δημοτική αρχή, απαλλαγμένη από λανθασμένες τακτικές και πρακτικές του παρελθόντος. Ευελπιστώ να δημιουργήσουμε ένα Δήμο ο οποίος: 1) Θα λειτουργεί με δομή, οργάνωση και διοίκηση, που θα σέβεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών, θα βελτιώσει την καθημερινότητα του πολίτη, θα ασχοληθεί με την αισθητική βελτίωση και λειτουργικότητα των σχολείων και θα παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες στους ηλικιωμένους των εγκαταλελειμμένων χωριών και της πόλης μας. 2) Θα δημιουργήσει νέες προοπτικές επαγγελματικής απασχόλησης στην πόλη και την ύπαιθρο δίνοντας ελπίδα στους πολίτες της και θα παρέχει υπηρεσίες στις οποίες η πρόσβαση θα είναι αναφαίρετο δικαίωμά του κάθε πολίτη και όχι υποχρέωσή του. 3) Θα ασχοληθεί με την κατασκευή έργων υποδομής που θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των κατοίκων του Δήμου καθώς και των χιλιάδων επισκεπτών. 4) Θα προσδώσει μια τουριστική ταυτότητα στην πόλη μας, έτσι ώστε αυτή να γίνει ανθρώπινη, λειτουργική και ελκυστική στους δημότες μας. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την τουριστική διασύνδεσή της με τον ιδιαίτερης ομορφιάς γύρω ορεινό της όγκο, θα καταστήσει την πόλη μας τουριστικό κέντρο και πόλο έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής μας και του νομού μας. 5) Θα προσδώσει σ’ όλη την περιοχή, που έχει ένα φυσικό περιβάλλον απείρου κάλλους, από τα πιο ενδιαφέροντα παγκοσμίως και στην ορθόδοξη μοναστηριακή κοινότητα των Μετεώρων την επισκεψιμότητα και την αξία που της αρμόζει στον τουριστικό χάρτη της χώρας.

Μαζί λοιπόν ας αγωνιστούμε και ας πιστέψουμε ότι με νέα πρόσωπα, νέες ιδέες και πρακτικές μπορούμε να κάνουμε τα οράματά μας και τις προσδοκίες μας πράξη , οικοδομώντας ένα σύγχρονο Δήμο με προοπτική και μέλλον για τους δημότες και την περιοχή μας.

Σας ευχαριστώ.

Παπαγεωργίου Χρήστος – Φυσικός

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκα στην Κρύα Βρύση Καλαμπάκας, όπου και τελείωσα το Δημοτικό. Στη συνέχεια φοίτησα στο γυμνάσιο και το λύκειο Καλαμπάκας από όπου και αποφοίτησα
Είμαι πτυχιούχος του φυσικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , ενώ αυτό το διάστημα παρακολουθώ στο Εθνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο το μεταπτυχιακό τμήμα της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών.

Υπηρέτησα επί διετία τη στρατιωτική μου θητεία ως λοχίας πεζικού, ενώ τα τελευταία τριάντα χρόνια διαμένω μόνιμα στην Καλαμπάκα.

Από το 1985 έως το 2000 ασχολήθηκα με τα φροντιστήρια Μ.Ε και δίδαξα επί 16 χρόνια ως καθηγητής – φροντιστής το μάθημα της φυσικής.

Το 2001 διορίστηκα ως καθηγητής στο Δημόσιο όπου και υπηρετώ ως σήμερα . Υπηρέτησα στο 3ο Λύκειο Τρικάλων, στα γυμνάσια Οξύνειας και Αμπελίων, στο Ενιαίο Λύκειο Καλαμπάκας και στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας όπου υπηρετώ μέχρι σήμερα.

Υπήρξα Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας, είμαι μέλος του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπάκας «Τα Μετέωρα», και μέλος του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης.

Είμαι παντρεμένος με τη Χρυσούλα Δάντζερα, Ειρηνοδίκη Καρδίτσας και έχουμε μία κόρη τη Μαρία-Ραφαέλα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.