Χρίστος Λιάπης: Σχόλιο για την έναρξη του σχολικού έτους στον απόηχο των πλημμυρών

Φέτος, οι μαθήτριες και οι μαθητές πολλών χωριών της Επαρχίας Καλαμπάκας και αρκετών χωριών του Νομού των Τρικάλων,

0 214

Φέτος, οι μαθήτριες και οι μαθητές πολλών χωριών της Επαρχίας Καλαμπάκας και αρκετών χωριών του Νομού των Τρικάλων,

Φέτος, οι μαθήτριες και οι μαθητές πολλών χωριών της Επαρχίας Καλαμπάκας και αρκετών χωριών του Νομού των Τρικάλων,  προσήλθαν στις σχολικές αίθουσες, για την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, στον απόηχο της μεγάλης φυσικής καταστροφής των πρόσφατων πλημμυρών.

Ειναι αλήθεια πως άλλη μια σχολική χρονιά αρχίζει εν μέσω των σφοδρών δεινών που εξακολουθεί να υφίσταται ο κοινωνικός μας ιστός, εξαιτίας της ανεπίλυτης οικονομικής κρίσης. Δεινά που καθιστούν ακόμη πιο ευάλωτους τους πολίτες απέναντι σε δυσμενείς απροβλεπτότητες και ανατρεπτικές αντιξοότητες, όπως οι καταστροφικές πλημμύρες του Σαββατοκύριακου.

Αυτές τις στιγμές, η παιδεία, ως μείζον κοινωνικό αγαθό εσωτερικής θωράκισης και πνευματικής ενδυνάμωσης καλείται να αποτελέσει το αντίδοτο στη γενικευμένη απελπισία και τη συγκυριακή κακοδαιμονία της πατρίδος μας, εν προκειμένω δε και της ιδιαιτέρας μας πατρίδος.

Είναι αρκετά ελπιδοφόρο το γεγονός πως χάρη στην ετοιμότητα των τοπικών, δημοτικών και περιφερειακών αρχών και αρχόντων, κανένα σχολείο δεν έμεινε κλειστό στον Δήμο Καλαμπάκας και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, παρά τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία στο οδικό δίκτυο και στη μικρογεωγραφία της περιοχής.

Η σκέψη και οι ελπίδες μας συνοδεύουν όλα τα παιδιά που ξεκινούν με αισιοδοξία, όρεξη και εσωτερική δύναμη τον εφετινό αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης και της πνευματικής καλλιέργειες.

Έναν αγώνα που προσωποποιεί τις ελπίδες και τους πόθους των γονιών τους οι οποίοι αντιμάχονται, με όσες αντοχές έχουν ακόμη απομείνει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, την οικονομική και κοινωνική κρίση, την καιρική αντιξοότητα και την κακοδαιμονία της διεθνούς συγκυρίας και των πολιτικών μας επιλογών.

Καλή πρόοδο, φιλομαθές πνεύμα και ακάματη επιμονή ευχόμαστε στους μαθητές και τις μαθήτριες όλου του νομού των Τρικάλων ώστε, πραγματώνοντας τις ελπίδες όλων μας για εθνική ανάκαμψη και προοπτική, να γίνουν οι καλύτεροι πολίτες του αύριο.

Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
Ιατρός – Διδακτωρ Παν/μίου Αθηνών

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.