Ξεκινούν τη Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις

0 603

Ανακοινώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμπάκας στους συναδέλφους εμπόρους και στο καταναλωτικό κοινό ότι, οι χειμερινές εκπτώσεις του 2020 ξεκινάνε τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και λήγουν τo Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020.

Καλούμε τους καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά της πόλης μας και να επωφεληθούν από τις μειωμένες τιμές τις περιόδου εκπτώσεων.

Επισημαίνουμε ότι όσα καταστήματα συμμετέχουν θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφουν την παλιά και νέα τιμή του προϊόντος/υπηρεσίας.

Εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής, καθώς σε περίπτωση ελέγχου, οι κυρώσεις είναι αυστηρές και τα ποσά των προστίμων αρκετά υψηλά.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020.

Εκ μέρους του ΔΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.