Welcome to knowledge – 5 χρόνια – Το φροντιστήριο των δράσεων, της γνώσης, των επιτυχιών!

0 2,595

Welcome to knowledge

Εγγραφές από 30/8 , 11-1 και 6-8
Έναρξη μαθημάτων 14/9 και τμημάτων πιστοποιητικών 3/9

Εδώ και πέντε χρόνια αλλάζουμε τα δεδομένα στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης και παραμένουμε πιστοί στις αρχές μας για μια ποιοτική εκπαίδευση που προσφέρει εναλλακτικούς κι αποτελεσματικότερους τρόπους διδασκαλίας και μάθησης.

Διδάσκουμε στους μαθητές μας να χρησιμοποιούν την Αγγλική γλώσσα ως ένα εργαλείο επικοινωνίας που θα τους επιτρέψει να ξεπεράσουν τα όρια της σχολικής αίθουσας και τα σύνορα της χώρας ώστε να γίνουν πολίτες του σύγχρονου κόσμου.

Αξιοποιούμε την πολύ-αισθητηριακή προσέγγιση, εφαρμόζουμε μοντέλα συνεργατικής μάθησης και προσφέρουμε κίνητρα για κάτι βαθύτερο από μια στείρα εκμάθηση της γλώσσας.

Πέρυσι, με τη συνεισφορά καθηγητών και μαθητών, η εφευρετικότητα και η δημιουργικότητα χαρακτήρισαν την εκπαιδευτική πορεία του Welcome:

1) Your thoughts on Greece

Πρωτοπορώντας, υλοποιήσαμε δύο φορές στην περιοχή μας – Οκτώβριο και Απρίλιο- το Πανελλήνιο project “Your Thoughts on Greece” μέσα από το οποίο οι μαθητές μας χρησιμοποίησαν τα Αγγλικά για να επικοινωνήσουν με επισκέπτες των Μετεώρων μαθαίνοντας, έτσι, μέσα από το βίωμα.

2) SOS4Love – One book, one dream, one world

Ένα βιβλίο που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Ένα βιβλίο που κάνει εβδομήντα στάσεις σε κέντρα ξένων γλωσσών από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη! Πρώτος σταθμός το δικό μας φροντιστήριο! Στο βιβλίο του SOS4love οι μαθητές μας μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τους παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης στα Αγγλικά κι αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις με συνομηλίκους από όλη τη χώρα.

3) Speaking Lab μέσω συνεργατικής μάθησης

Σχεδιάσαμε κι ενσωματώσαμε στο πρόγραμμά μας διαδραστικά εργαστήρια παραγωγής προφορικού λόγου στα οποία οι μαθητές εξασκήθηκαν σε πραγματικού τύπου καταστάσεις. Έμαθαν να περιγράφουν εικόνες, να αφηγούνται ιστορίες , να κάνουν πρακτική σε διαλόγους της καθημερινής ζωής (everyday conversation). Προτεραιότητά μας να «ξεκλειδώσουμε» τα παιδιά ώστε να αποκτήσουν γλωσσική αυτοπεποίθηση και να συνηθίσουν να μιλάνε.

4) Πολύ-αισθητηριακή μάθηση (Multi-sensory approach)

Γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι για τη μάθηση η χρήση όλων των αισθήσεων στα παιδιά μικρής ηλικίας κι έτσι φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε πληθώρα ερεθισμάτων που κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους. Οποιοδήποτε υλικό μπορεί να γίνει εργαλείο μάθησης.

5) Πολιτισμική εξοικείωση (cultural approach)

Παράλληλα με τις γλωσσικές δεξιότητες, φροντίζουμε να εξοικειώνουμε τους μαθητές μας με τα ήθη και τα έθιμα του Αγγλόφωνου κόσμου ώστε να αντιλαμβάνονται τη γλώσσα και τη χρήση της σωστότερα και συνολικότερα. ( tea parties, pyjama parties, προβολή Αγγλόφωνων ταινιών, ακρόαση τραγουδιών, ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων, απαγγελία ποιημάτων, παρουσίαση projects, θεατρικά σκετς)

Στο φροντιστήριό μας λειτουργούν τμήματα

Pre-junior (5 – 7 ετών): η μάθηση γίνεται παιχνίδι!
Junior (7 – 10 ετών): η επίσημη εισαγωγή στη γλώσσα γίνεται ευχάριστα και διασκεδαστικά
Senior (10 – 13 ετών): ξεκινά η χρήση της γλώσσας, ξεδιπλώνεται η δημιουργικότητα του μαθητή
Τμήματα πτυχίων: ολοκληρώνεται η εκμάθηση της γλώσσας και προχωράμε στην πιστοποίησή της
Ενηλίκων / IELTS: Πιστοποιήστε τις γνώσεις σας με πιστοποιητικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες ενηλίκων ή προτιμήστε business English για εξειδίκευση πάνω στο αντικείμενό σας

Νέες μειωμένες τιμές στα δίδακτρα της A junior!
Με την εγγραφή σας δώρο σχολική τσάντα!

Εγγραφές από 30/8 , 11-1 και 6-8
Έναρξη μαθημάτων 14/9 και τμημάτων πιστοποιητικών 3/9

Ποιοι είμαστε

Πέννυ Καλογήρου – Λαγούδη

Η Πέννυ Καλογήρου- Λαγούδη είναι πτυχιούχος της Αγγλικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Trinity College of Dublin στην Ιρλανδία στον τομέα της Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας ενώ εργάστηκε εκεί ως επιστημονικός συνεργάτης διδάσκοντας τα Ελληνικά ως ξένη γλώσσα. Έχει διδάξει Αγγλικά στο δημόσιο Ι.Ε.Κ. Τρικάλων, στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Δήμων Τρικάλων και Καλαμπάκας και έχει μακροχρόνια φροντιστηριακή εμπειρία. Γνωρίζει ακόμα Γαλλικά και Ισπανικά και έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων για τη διδακτική, τη διδασκαλία της Ελληνικής ως Ξένη Γλώσσα, τη δυσλεξία και τις μαθησιακές δυσκολίες.

Νίκος Καλόγηρος

Ο Νίκος Καλόγηρος είναι πτυχιούχος της Αγγλικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Μετεκπαιδεύτηκε στο University of Surrey στην Αγγλία στις Μεταφραστικές Σπουδές και τη Διαπολιτισμική Επικοινωνία και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Α.Π.Θ. στην Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό. Έχει κάνει διαλέξεις σχετικά με την Αμερικάνικη Ποίηση στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει διδάξει στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Δήμων Τρικάλων και Καλαμπάκας καθώς επίσης και στην Αμπέτειο Σχολή Καΐρου στην Αίγυπτο. Επιπλέον, διδάσκει στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.