Βύρων Μπουτίνας – Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του

Την διεκδίκηση του νέου “Καλλικρατικού” δήμου Καλαμπάκας ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ σήμερα το πρώι, ο νύν Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Βύρωνας Μπουτίνας.

0 163

Την διεκδίκηση του νέου “Καλλικρατικού” δήμου Καλαμπάκας ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ σήμερα το πρώι, ο νύν Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Βύρωνας Μπουτίνας.

Την διεκδίκηση του νέου “Καλλικρατικού” δήμου Καλαμπάκας ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ σήμερα το πρώι, ο νύν Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Βύρωνας Μπουτίνας. Ο κ. Μπουτίνας στην ομιλία του ανέφερε κάποιους από τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του, όπως οι κ.κ Ζαχαράκης, Κωστούλας και Βουρλίτσης καθώς και τους λόγους που θέτει τον εαυτό στην διεκδίκηση του νέου Δήμου.

Στην ομιλία του ο κ. Μπουτίνας ανέφερε τα παρακάτω:

Κυρίες και κύριοι,

Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μου και σας καλωσορίζω στην συνάντησή μας αυτή.

Σας κάλεσα εδώ να σας ανακοινώσω και επίσημα την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου στον νέο δήμο Καλαμπάκας, όπως διαμορφώνεται μετά τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση.

Με το Σχέδιο «Καλλικράτης» ο Δήμος Καλαμπάκας συνενώνεται με τους Δήμους Χασίων, Κλεινοβού, Μαλακασίου, Τυμφαίων, Βασιλικής, Καστανιάς και Ασπροποτάμου, αποτελώντας έναν από τους τρεις μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους της χώρας και πάνω  από το 80% της έκτασης σε  ορεινότητα..

Πρόκειται για έναν Δήμο με τεράστιες δυνατότητες και συγκριτικά πλεονεκτήματα ανάπτυξης αφού συγκεντρώνει πολλές φυσικές ομορφιές, μοναδικά βυζαντινά μνημεία, ιστορικές τοποθεσίες και φυσικά τα Άγια Μετέωρα.

Επίσης δίνει τη δυνατότητα αξιοποίησης του δασικού πλούτου, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Η αγάπη  μου για την επαρχία Καλαμπάκας με έκανε γνώστη τόσο των δυνατοτήτων της όσο και των αδυναμιών της.  Πιστεύω δε ότι ως Δημοτική Αρχή, ανταποκριθήκαμε σε μεγάλο βαθμό σε όσα προεκλογικά είχαμε υποσχεθεί στους δημότες του σημερινού δήμου Καλαμπάκας.

Παράλληλα, η ενασχόληση μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση με βοήθησε να καταλάβω τον τρόπο λειτουργίας και διοίκησής της, να γνωρίσω τα προβλήματα που υπάρχουν καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Για τους λόγους αυτούς αποφάσισα να δηλώσω παρόν και σε αυτή την εκλογική μάχη.

Είναι για μένα πραγματικά μια πρόκληση και ένα στοίχημα για την επιτυχία ενός τέτοιου μεγάλου Δήμου .

Η σημερινή ανακοίνωση της υποψηφιότητας δεν είναι απόφαση της στιγμής αλλά μια απόφαση η οποία προέκυψε ύστερα από ώριμη σκέψη πολλών μηνών κατά την διάρκεια των οποίων αφουγκράστηκα τους δημότες και τους συνεργάτες μου και μελέτησα την νέα  αρχιτεκτονική της  αυτοδιοίκησης .

Κοντά μου, από την πρώτη κιόλας στιγμή βρέθηκαν οι Δήμαρχοι Κλεινοβού Νίκος Ζαχαράκης, Χασίων Κώστας Κωστούλας  και Ασπροποτάμου Δημήτρης Βουρλίτσης, εκφράζοντας αμέριστα τη στήριξή τους στο πρόσωπό μου. Τους ευχαριστώ για αυτό.

Πρόκειται για τρία αξιόλογα στελέχη που εκτιμώ και σαν προσωπικότητες αλλά και σαν δημάρχους καθώς ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως αποδεικνύεται και από το έργο που έχουν επιτελέσει στους δήμους τους έως σήμερα.

Γνωρίζω ότι είναι ένα δύσκολο εγχείρημα το οποίο όμως με την εμπειρία και την πείρα που διαθέτουμε εγώ, οι συνάδελφοι  Δήμαρχοι οι οποίοι με στηρίζουν, σύσσωμη η Δημοτική μου ομάδα  καθώς και όλοι εκείνοι που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό μου, όλοι μαζί, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα Δήμο Αναπτυξιακό και Προοδευτικό.

Ένα Δήμο με σεβασμό στο Περιβάλλον και στον Δημότη.

Με  ιδιαίτερη ευαισθησία στα Δημοτικά Διαμερίσματα και σεβασμό στα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.

Με την ευκαιρία που μου δίνεται σήμερα  από αυτό εδώ το βήμα καλώ όλους, όσοι αγαπούν τον τόπο τους και ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τα κοινά, να ενεργοποιηθούν στις εκλογές αυτές και να δραστηριοποιηθούν μαζί μας για ένα καλύτερο αύριο.

Για μια τοπική αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη και αχρωμάτιστη, που μοναδικό σκοπό θα έχει την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου.

Μια Δημοτική αρχή κοντά στον Δημότη χωρίς διακρίσεις.  Από την Αγία Παρασκευή (Τζιούρτζια) μέχρι το Μαυρέλι και από το Μαλακάσι μέχρι  την Βασιλική.

Επειδή δημιουργείται ένας τεράστιος Δήμος αυτοί που θα είναι κοντά στον Δημότη είναι οι  Τοπικοί Σύμβουλοι και για τον λόγο αυτό  θα πρέπει να επιλεγούν εκείνοι που επιθυμούν και έχουν την δυνατότητα να ασχοληθούν με τα κοινά.

Από τον Καλλικράτη προβλέπεται αναβάθμιση των Τοπικών Συμβουλίων με αυξημένες αρμοδιότητες αλλά και προϋπολογισμούς για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Στόχος μου είναι να δώσουμε στο συνδυασμό μας ένα κινηματικό χαρακτήρα, να αξιοποιήσουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες και να στελεχώσουμε το ψηφοδέλτιο  με ανθρώπους ικανούς, ανιδιοτελείς και με όρεξη προσφοράς.

Καλώ όλους τους συνδημότες να συνταχθούν μαζί μας, για τη νίκη του συνδυασμού αλλά και την υλοποίηση του οράματός  μας.

Για ένα Δήμο πρότυπο, οργανωτικό, αναπτυξιακό, ανθρώπινο και κοντά στον Δημότη.

Σας ευχαριστώ πολύ.

boutinas_IMG_8215

boutinas_IMG_8231

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.