Βροχές την Πέμπτη, σφοδρές χιονοπτώσεις φέρνει η «Μήδεια» από το Σάββατο

0 296

Πέμπτη, 11-2-2021
Συννεφιά με βροχές αρχικά στα δυτικά, θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Ισχυρότερες βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά καθώς και μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Άνεμοι, στο Ιόνιο Βοριάδες 4-6, στο Αιγαίο Νοτιάδες 6-8, σταδιακά σ΄ όλα τα πελάγη Βοριάδες 5-7 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στα βόρεια ηπειρωτικά από 2 έως 16, στα κεντρικά και νότια από 6 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 17, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 17, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά, από το μεσημέρι βροχές και πιθανή καταιγίδα, το βράδυ βελτίωση. Οι άνεμοι Νοτιάδες, από το απόγευμα Βοριάδες 5-7 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς.

Στην Αττική, με συννεφιά, τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα βελτίωση. Άνεμοι Νοτιάδες 6-8 Μποφόρ και θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς.

Παρασκευή, 12-2-2021
Πρόσκαιρη βελτίωση με ηλιοφάνεια και παροδική συννεφιά, εξαίρεση η Θράκη με τοπικές βροχές και από το απόγευμα χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα επιδείνωση με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι Βορειοδυτικοί 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση, κατά 6-8 βαθμούς στα βόρεια, σταδιακά και στη νότια χώρα.

Σάββατο, 13-2-2021
Αρχίζει η σφοδρή κακοκαιρία «Μήδεια» από τη βόρεια Ελλάδα, με συννεφιά, βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά και στα βόρεια και κεντρικά πεδινά, από το μεσημέρι θα επεκταθούν στην κεντρική Ελλάδα και τη νύχτα στην υπόλοιπη χώρα. Βροχές και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι Βορειοανατολικοί, στα πελάγη 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μεγάλη πτώση κατά 8-10 βαθμούς, με παγετό στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα.

Κυριακή, 14-2-2021
Σε εξέλιξη η σφοδρή κακοκαιρία «Μήδεια» με συννεφιά, χιονόνερο και χιονοπτώσεις σε όλη σχεδόν τη χώρα, με καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές στη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι Βορειοανατολικοί, στα πελάγη 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό, ολικό παγετό στη βόρεια Ελλάδα.

του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

από makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.