Βρέφος κινδύνεψε από τσίμπημα αράχνης

0 504

Συγκλονίζει ο πατέρας του δέκα μηνών βρέφους, το οποίος βρέθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών μετά από τσίμπημα δηλητηριώδους είδους αράχνης.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, η άμεση κινητοποίηση της συζύγου του και η ετοιμότητα των γιατρών έσωσαν τη ζωή του παιδιού του.

Η κατάσταση του παιδιού ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς έφτασε σε ημικωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Το δηλητήριο της αράχνης είχε χτυπήσει ζωτικά όργανα, όπως η καρδιά, το έντερο και το νευρικό σύστημα και γι’ αυτό οι γιατροί έκριναν πως ήταν απαραίτητο να διασωληνωθεί και να εισαχθεί στη ΜΕΘ.

Οι γιατροί έδρασαν αστραπιαία, στήθηκε γέφυρα για να φτάσει από την Αθήνα στην Πάτρα ο αντιαραχνικός ορός, ο οποίος και χορηγήθηκε στο μωρό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ μάλιστα, οι γιατροί είπαν πως είναι το πρώτο παιδί που δέχεται τσίμπημα από το συγκεκριμένο είδος θανατηφόρας αράχνης και το πρώτο επίσης στο οποίο δόθηκε ειδικό φάρμακο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δηλητήριο.

«Δεν είναι μια απλή υπόθεση, ξέραμε ότι δεν έχει ξαναδοθεί σε τέτοια μικρή ηλικία αντιαραχνικός ορός», δήλωσε ο υπεύθυνος της Εντατικής Μονάδας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.

Ο ορός ευτυχώς έδρασε και η κατάσταση υγείας του μωρού βελτιώνεται συνεχώς και αναμένεται σύντομα να επιστρέψει στο σπίτι του.

star.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.