Βραβεύτηκε το Γυμνάσιο Οξύνειας

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση

0 83

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που δημιουργούν στο σχολείο τους.

Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Τρικάλων στις 27 και 28 Απριλίου 2017.

Στο πλαίσιο του μαθητικού φεστιβάλ παρουσιάζονται έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις βιωματικές δράσεις του Γυμνασίου, στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και στο μάθημα Ειδική Θεματική Δραστηριότητα (ΕΘΔ) των ΕΠΑΛ. Είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία έγιναν σε κάποια Σχολική δραστηριότητα (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.α.) ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συν-εργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν πολλά σχολεία από 17 πόλεις της χώρας. Το γυμνάσιο Οξύνειας έλαβε μέρος και παρουσίασε το έργο «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων» το οποίο δημιουργήθηκε από τους μαθητές: Βλάχου Πολυξένη, Ντίνα Άννα, Κλουτσοθύμιο Αθανάσιο από την Α΄τάξη, τον Φαμπιάν Φούστανι από την Β΄τάξη και Παναγιώτη Κουτσούκη, Σταύρο Μπλούτσο από την Γ΄τάξη, υπο την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής κ. Ιωάννας Ζιάκα. Το έργο παρουσίασαν οι μαθητές: Πολυξένη Βλάχου και Φαμπιάν Φούστανι.

Η εργασία των παιδιών έλαβε ένα από τα τρία βραβεία που κληρώθηκαν συνολικά.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν τους μαθητές για την επιτυχία τους αυτή.

O ΔΙΕΥΘΥΝΤHΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΝΕΖΗΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.