Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας: Βιωματικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Κτηνοτρόφους

0 669

Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας ξεκινά μία συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή η οποία αφορά την εκπόνηση εκπαιδευτικού προγράμματος που απευθύνεται σε κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής της Καλαμπάκας και θα υλοποιηθεί από τη Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της ΑΓΣ. Φέρει τον τίτλο: Πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης και συμβουλευτικής προς επαγγελματίες κτηνοτρόφους και αφορά δύο ομάδες: (α) κτηνοτρόφους αιγοπροβάτων και  (β) κτηνοτρόφους βοοειδών. Για κάθε ομάδα του προγράμματος θα επιλεγούν 15 κτηνοτρόφοι, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν δωρεάν την εκπαίδευση.

Η βιωματική εκπαίδευση αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και το πρόγραμμα διδασκαλίας θα υλοποιηθεί σε 40-45 ώρες σε διάστημα οκτώ μηνών, προκειμένου η κατάρτιση των κτηνοτρόφων να συνδεθεί φυσικά με τον ετήσιο κύκλο του ζωικού κεφαλαίου και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε κάθε παραγωγικό στάδιο.

Θα δοθεί έμφαση: στις πρακτικές μεθόδους διαχείρισης της αγέλης ή ποιμνίου, την αναπαραγωγή και γενετική βελτίωση με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας, τη διατροφή και προετοιμασία σιτηρεσίων, την αξιολόγηση και το κόστος παραγωγής, την πρόληψη των ασθενειών και την υγιεινή των ζώων, αλλά και την καταγραφή στοιχείων ημερολογίου παραγωγής.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, ένας κτηνοτρόφος από κάθε ομάδα θα λάβει – κατόπιν αξιολόγησης – πλήρη υποτροφία (για την ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινά το φθινόπωρο του 2019) για να παρακολουθήσει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης κτηνοτροφικών μονάδων στο Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα στα τηλέφωνα: Φωτεινή Κεφάλα (2310492829) και Θεόπη Κατσιαμάνη (2432023044).

Βρείτε όλες τις λεπτομέρειες εδώ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.