Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας – Τηλεδιάσκεψη με τον Δρ. Δρόσο Καραγεωργόπουλο – «Όσα πρέπει να ξέρω για τον Κορωνοϊό»

0 403

Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας, κατανοώντας τις ανάγκες του κοινού για έγκυρη πληροφόρηση και άμεση ανταπόκριση σε πιθανούς προβληματισμούς σχετικά με τον Covid-19, πραγματοποιεί τηλεδιάσκεψη την Μ. Τρίτη στις 4:00 μ.μ., με τον γνωστό Λοιμωξιολόγο Δρ. Δρόσο Καραγεωργόπουλο.

Ο κύριος Καραγεωργόπουλος είναι Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος & Ειδικός Δημόσιας Υγείας, Επιμελητής στην Δ΄ Πανεπιστημιακή κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο «Αττικόν», το οποίο υποδέχεται ύποπτα κρούσματα του Covid-19. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε με Άριστα και το διδακτορικό του δίπλωμα. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Δημόσια Υγεία και έχει εργαστεί ως Διευθυντής Λοιμωξιολόγος (consultant) στο Νοσοκομείο Royal Free του Λονδίνου, ένα από τα δυο στο Λονδίνο που διαθέτουν Μονάδα Υψηλού Επιπέδου Απομόνωσης (HLIU) για τα απειλητικά λοιμώδη νοσήματα. (HCID)

Ο κ. Καραγεωργόπουλος θα μιλήσει για την εμφάνιση του Κορωνοϊού και την εξέλιξη της ασθένειας σε πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η οποία έφερε μεγάλες αλλαγές και μια πρωτόγνωρη κατάσταση στην παγκόσμια κοινότητα. Θα αναφερθεί στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προφυλαχθούμε, καθώς τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην αντιμετώπιση και στην μη εξάπλωση της νόσου.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την τηλεδιάσκεψη μπορούν να συμμετάσχουν μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

https://zoom.us/j/621715019

Password: 1

Ελπίζουμε στην κατανόηση σας σε περίπτωση απουσίας του ιατρού λόγω της θέσης ευθύνης που κατέχει, αλλά και της κρισιμότητας της τρέχουσας περιόδου. Σε αυτή την περίπτωση, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα ερωτήματα τους ώστε να απαντηθούν από τον ιατρό το συντομότερο δυνατόν.

Παρακάτω ακολουθούν επίσημες ελληνικές και ξένες πηγές για την ενημέρωση του κοινού για τον κορωνοϊό.:

https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/

https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/questions-answers

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/index.html

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/myth-busters

 

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.