Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας: Παρουσίαση παραμυθιού: «Οι θαλασσοπόροι του ουρανού»

0 541

Η Τοπική  Διοίκηση Τρικάλων της  Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών  ΙΡΑ, σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων  παρουσιάζουν την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στη Βιβλιοθήκη το παραμύθι “Οι Θαλασσοπόροι του Ουρανού” της συγγραφέως Δέσποινας Γκοτζολίκα.

Η Δέσποινα Γκουτζολίκα γεννήθηκε σε ένα γραφικό χωριουδάκι στους πρόποδες του Κισσάβου, το Ομόλιο Λάρισας. Εργάζεται ως αστυνομικός και της αρέσει να γράφει παιδικές ιστορίες. Όταν ήταν παιδί, είχε την τύχη να ακούσει αμέτρητα παραμύθια από την καλή της γιαγιά –παραμύθια πότε για μικρούς και πότε για μεγάλους, άλλοτε συναρπαστικά και άλλοτε συγκινητικά. Όπως η ίδια έχει πει, όλα αυτά τα παραμύθια τα κράτησε καλά στην άκρη του μυαλού της και τώρα ήρθε η ώρα να τα χαρίσει, μαζί με τα δικά της, στους μικρούς της γιους αλλά και σε όλα τα παιδιά. Όνειρό της είναι να συνεχίσει να διηγείται παραμυθένιες ιστορίες σε όλον τον κόσμο… για να ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο «Ο φύλακας Άγγελος» εκδόθηκε το 2015 από την Ήρα Εκδοτική. Ακολούθησαν από τον ίδιο εκδοτικό οίκο το «Ουπς… ένα ροζ χταπόδι στον ωκεανό», «Τα μαγικά χρωματιστά μολύβια» και «Τι φοβάται η Τυτώ;». Το παιδικό βιβλίο «Οι θαλασσοπόροι του ουρανού» εκδόθηκε το 2021 από τις εκδόσεις Πνοή. Το έκτο κατά σειρά βιβλίο που εκδόθηκε το 2022 από το Αστυνομικό Τμήμα Τροχαίας με τίτλο «Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης πάνε εκδρομή», διανέμεται στα σχολεία δωρεάν και οι αναγνώστες μπορούν να το αναζητήσουν σε ηλεκτρονική μορφή στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του Ι.Ε.Π. Είναι ένα παραμύθι – οδηγός για το Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την Οδική Ασφάλεια. Έχει πάρει μέρος σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ενώ ένα από τα διήγημα της έχει εκδοθεί στο συλλογικό έργο “Οι μάγισσες της Θεσσαλίας” από την IWRITE Εκδοτική. Πολλά από τα διηγήματα της είναι δημοσιευμένα σε διάφορους διαδικτυακούς τόπους. Εμπνευσμένη από τα χαϊκού του Γιώργου Σεφέρη, τα τελευταία χρόνια γράφει τα δικά της χαϊκού ευελπιστώντας ότι θα κάνει τους αναγνώστες της να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους μέσα από τους στίχους της.

Περίληψη παραμυθιού:

«Όλοι μου λένε ότι είμαι το πιο φωτεινό αστέρι και πρέπει να φροντίζω τον εαυτό μου, να τρώω καλά για να προσέχω το φως μου» έλεγε με παράπονο ο Πολ και κοιτούσε τη θάλασσα. «Τι ωραία φαίνεται η θάλασσα από δω ψηλά! Νομίζω ότι η θέση μου δεν είναι εδώ. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να είμαι στη θάλασσα. Θα ήθελα να είμαι θαλασσοπόρος, ταξιδευτής της θάλασσας. Θα μου άρεσε να ανακαλύψω το μυστικό του ονόματός μου. Γιατί άραγε με ονόμασαν Αστέρα των Θαλασσών;»

Ο Πολ, ο Υγίνος και η Ελίκη αφήνουν τις θέσεις τους στο διάστημα με σκοπό να ταξιδέψουν ως τη γη και να γνωρίσουν τη θάλασσα. Θα καταφέρουν άραγε να τη δουν από κοντά; Θα μάθει ο Πολ γιατί τον ονόμασαν Αστέρα των Θαλασσών; Τι θα συμβεί όταν τη νύχτα ο Πολικός Αστέρας δεν θα λάμψει και οι ναυτικοί θα κινδυνέψουν να χάσουν τον δρόμο τους;

 

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr