Στην Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας ο Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος

0 1.082

Δίαυλους  επικοινωνίας αλλά και συνεργασίας σηματοδοτεί η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιεραπόλεως κ. Ισιδώρου στην Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας όπου συναντήθηκε με την διοίκησή της.

Ειδικότερα ο Γέρων-Σκευοφύλαξ του Παναγίου Τάφου αργά το μεσημέρι της Δευτέρας συνοδευόμενος από τον Καλμπακιώτη Πανεπιστημιακό-επιχειρηματία Κώστα Φαμίση επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης όπου τον υποδέχτηκαν η Πρόεδρος και Δωρήτρια αυτής κ. Κατερίνα Δημουλά, ο Αντιπρόεδρος κ. Ηλιόπουλος και η Διευθύντρια κ. Κατσιαμάνη και τον ξενάγησαν σε όλους τους χώρους της και τον ενημέρωσαν για την όλη δραστηριότητά της και τις μελλοντικές προοπτικές.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιότατος τους ευχαρίστησε για την φιλοξενία επισημαίνοντας πως κατόπιν προτροπής του καλού του φίλου Κώστα Φαμίση βρίσκεται στη Βιβλιοθήκη και έδωσε τα συγχαρητήρια του για το έργο τους.

Κατά την διάρκεια της συνάντησής  τέθηκαν διάφορα θέματα και μάλιστα η κ. Δημουλά δήλωσε πρόθυμη για συνεργασία με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τους Αγίους Τόπους τονίζοντας πως θα μπορούσαν να ψηφιοποιηθούν σημαντικά χειρόγραφα που έχει στην κατοχή του μέσα σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης καθότι το υλικό που υπάρχει εκεί είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός για ολόκληρη την Ορθοδοξία και την ανθρωπότητα.

Ο κ. Ισίδωρος δεσμεύτηκε να μεταφέρει την πρόταση στον Πατριάρχη προκειμένου να εξεταστεί και να ληφθεί  απόφαση για συνεργασία με την επισήμανση ότι μεταξύ των δυο πλευρών θα υπάρχει ανοιχτός ένας δίαυλος επικοινωνίας καθώς υπάρχει στο Πατριαρχείο ειδικός επιστήμονας που ασχολείται με την αρχειοθέτηση όλου του υλικού-και όπως αποκαλύφθηκε είναι γνωστός του κ. Ηλιόπουλου-που καλό θα είναι να έλθει σε επικοινωνία μαζί τους με την σύμφωνη γνώμη του Παναγιότατου.

Κατόπιν  αυτών αναμένονται πλέον οι εξελίξεις με την επιστροφή του Σεβασμιότατου στα Ιεροσόλυμα όπου και θα ενημερώσει τον Πατριάρχη για όλα όσα συζητήθηκαν με την διοίκηση της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.