Βγήκε στους δρόμους η ομάδα ΔΙΑΣ

Επιπλέον 1.060 αστυνομικοί ενισχύουν από σήμερα την ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης «ΔΙΑΣ» και ρίχνονται, στη μάχη κατά του εγκλήματος σε ολόκληρη τη χώρα. Στο Νομό Τρικάλων η ομάδα “ΔΙΑΣ” αποτελείται από 24 αστυνομικούς ενώ στη Λάρισα από 36.

0 196

Επιπλέον 1.060 αστυνομικοί ενισχύουν από σήμερα την ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης «ΔΙΑΣ» και ρίχνονται, στη μάχη κατά του εγκλήματος σε ολόκληρη τη χώρα. Στο Νομό Τρικάλων η ομάδα “ΔΙΑΣ” αποτελείται από 24 αστυνομικούς ενώ στη Λάρισα από 36. Επιπλέον 1.060 αστυνομικοί ενισχύουν από σήμερα την ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης «ΔΙΑΣ» και ρίχνονται, στη μάχη κατά του εγκλήματος σε ολόκληρη τη χώρα. Στο Νομό Τρικάλων η ομάδα “ΔΙΑΣ” αποτελείται από 24 αστυνομικούς ενώ στη Λάρισα από 36.

Η πρώτη φάση εφαρμογής του προγράμματος είχε ξεκινήσει στις 29 Μαρτίου σε 75 Δήμους της Αττικής και 21 περιοχές της Θεσσαλονίκης με 2.448 αστυνομικούς (2.004 στην Αττική και 444 στη Θεσσαλονίκη). Στη συνέχεια, στους 2.004 αστυνομικούς στην Αττική προστέθηκαν ακόμα 132. Με τη σημερινή επέκταση του προγράμματος, η ομάδα ΔΙΑΣ στελεχώνεται συνολικά από 3.640 αστυνομικούς σε όλη τη χώρα.

Οι αστυνομικοί που στελεχώνουν την ομάδα “ΔΙΑΣ” θα επιβαίνουν ανά δύο σε μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, περιπολώντας στις γειτονιές προκειμένου να δίνουν άμεσες και αποτλεσματικές λύσεις σε οποιοδήποτε συμβάν.

Η ενεργοποίηση των ομάδων “ΔΙΑΣ” εντάσσεται στο πλαίσιο της Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την περίοδο 2010-2014. Οι αστυνομικοί που στελεχώνουν την ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης ακολούθησαν εξειδικευμένη εκπαίδευση, ενώ θα μετεκπαιδεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.