Βετεράνοι Αυστραλοί του Β΄ Παγκοσμίου στην Καλαμπάκα

Στις 25 Απριλίου 2011, Δευτέρα του Πάσχα οι Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί Βετεράνοι εορτάζουν την επέτειο των Μαχών που έδωσαν στην Ελλάδα ως εθελοντές κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια.

0 238

Στις 25 Απριλίου 2011, Δευτέρα του Πάσχα οι Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί Βετεράνοι εορτάζουν την επέτειο των Μαχών που έδωσαν στην Ελλάδα ως εθελοντές κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια. Στις 25 Απριλίου 2011, Δευτέρα του Πάσχα οι Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί Βετεράνοι εορτάζουν την επέτειο των Μαχών που έδωσαν στην Ελλάδα ως εθελοντές κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια.
Ως εκ τούτου πολλά γκρουπ απογόνων των πεσόντων και Βετεράνων πολέμου επισκέπτονται την χώρα τους για να περιηγηθούν στα πεδία των μαχών.
Ο ι Αυστραλοί & και ΝεοΖηλανδοί Βετεράνοι την 25η Απριλίου 2011, Δευτέρα του Πάσχα, εορτάζουν την Επέτειο των Μαχών που έδωσαν στην Ελλάδα ως Εθελοντές, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια.
Ως εκ τούτου, πολλά γκρουπ απογόνων των πεσόντων και βετεράνων του πολέμου επισκέπτονται την χώρα μας για να περιηγηθούν στα πεδία των μαχών.
Πέραν των όσων άλλων προγραμματίζονται, ένα γκρουπ Βετεράνων θα βρίσκεται στην Αθήνα από τη Μεγάλη Παρασκευή.

Την Κυριακή του Πάσχα για το μεσημβρινό γεύμα της Κυριακής του Πάσχα να φιλοξενηθούν στη Προεδρική Φρουρά. Τη δε Δευτέρα, 25η Απριλίου το πρωί η Πρεσβεία της Αυστραλίας και η Ελληνική Πολιτεία θα τελέσουν Μνημόσυνο στο Κοιμητήριο των συμμαχικών Δυνάμεων στο Π. Φάληρο και μετά Δεξίωση για τους παρευρισκόμενους με κάλυψη από το Κανάλι 10 του Σίδνεϋ της Αυστραλίας.
Το γκρουπ αποτελείται οπό 38 άτομα, Διοργανωτής είναι ο κ. Graham Fleeton Συνταγματάρχης εα, μαζί του θα έχει 2 Ταξίαρχους, έναν εν ενεργεία και έναν εν αποστρατεία του Στρατού της Αυστραλίας καθώς και τον κ. Matthew Walsh Ιστορικό του Πολέμου.
Αφού περάσουν από Δομοκό θα έρθουν στη Καλαμπάκα απογευματινή ώρα στις 28/4 για 2 διανυκτερεύσεις, και βέβαια θα ανέβουν στα Μετέωρα θα δουν τα Μοναστήρια και θα περιηγηθούν στις περιοχές που έγιναν μάχες κατά την οπισθοχώρηση και θα καταλήξουν στη Βεύβη στα σύνορα.
Η φιλοξενία απ’ όπου περνούν είναι σημαντική με την έννοια της τιμής στους Πεσόντες του Πολέμου.
Ο Δήμος Καλαμπάκας αποφάσισε να τιμήσει τους ανθρώπους αυτούς που πολέμησαν για την Ελλάδα χωρίς να έχουν καμία υποχρέωση.

Για την Ελλάδα όμως η υποχρέωση σε αυτούς τους Ανθρώπους είναι πολύ μεγάλη.

Το πρόγραμμα επισκέψεως στην Καλαμπάκα.

28 Απριλίου 2011 – Μετέωρα
Στην Καλαμπάκα θα επισκεφθούν τα περίφημα μοναστήρια που βρίσκονται στα βουνά. Η Καλαμπάκα υπήρξε επίσης τόπος εμπλοκής Γερμανών και συμμάχων κατά την υποχώρηση. Εξ’ αιτίας της πολύ σθεναρής αντίστασης εναντίον των Γερμανικών στρατευμάτων στο σημείο αυτό, επιτεύχθηκε η ασφαλής υποχώρηση των συμμαχικών στρατευμάτων από την Λάρισα.

29 Απριλίου 2011 – Μετέωρα
Ακόμη μια μέρα στην ιστορική αυτή περιοχή, καθώς και στο ακριβές πεδίο δράσης, το οποίο είχε ορισθεί ως προκάλυμμα της δυτικής πλευράς της κυρίας οδού υποχώρησης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο όπου θα δειπνήσουν όλοι μαζί (στο ξενοδοχείο ή σε τοπικό εστιατόριο). 

πηγή Η ΕΡΕΥΝΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.