Βασίλης Παππάς: Βαδίζοντας στην Αριστερή όχθη ή «χορεύοντας με τους λύκους – έκφραση του Χρ. Λάππα, πρώην Δημάρχου Τρικκαίων»

0 440

Μέσα σε ένα δυστοπικό τοπίο που καλλιεργεί η Μητσοτάκης Α.Ε., μέσα από παρακολουθήσεις εχθρών και φίλων, μέσα από διαχρονικά σκάνδαλα (βλ. Siemens – Novartis) , μέσα από το όργιο «τάξης και ηθικής» που ευαγγελίζεται ο ανανήψας εκ του κομμουνισμού υπουργός Θεοδωρικάκος πνίγοντας στα δακρυγόνα κάθε εργατική και σπουδαστική διεκδίκηση, ξεπροβάλλει δειλά στην αρχή, με γοργούς ρυθμούς τώρα η ανασυγκρότηση της Αριστεράς.

Με τα λάθη της, τις παραλήψεις της, τους βολονταρισμούς της ναι, αλλά πάντοτε περισσότερο ή λιγότερο δίπλα στον άστεγο, στον εργαζόμενο, στον διωκόμενο, στον μετανάστη.

Ναι προτιμούμε να «λιάζονται» στις πλατείες από το να τους πνίγουμε στο Αιγαίο. Εξάλλου χρειάζονται όπως αποδεικνύεται πολλά εργατικά χέρια για το μάζεμα των καρπών της γης.

Ναι προτιμούμε να είμαστε με τον ομόφωνα αθώο Βαγγέλη Σταθόπουλο που έμεινε δύο χρόνια αναίτια στη φυλακή και όχι με τον Λιγνάδη (πόσο είπαμε ότι έμεινε στη φυλακή?)

Ναι  προτιμούμε να υπογράφουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, στο όνομα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών και όχι να γινόμαστε μέρος του ουκρανικού προβλήματος! Αλήθεια εκείνοι οι μακεδονομάχοι που  βρίσκονται άραγε? Ή τελικά επένδυσαν τις περικεφαλαίες τους ώστε να βολέψουν τα δικά τους παιδιά?

Ναι προτιμούμε την κατάργηση του 5-ευρου κατά την εισαγωγή στο νοσοκομείο και όχι να περιμένουμε να αποδημήσουμε στους ουρανούς στις «ΜΕΘ» των διαδρόμων των νοσοκομείων.

Ναι προτιμούμε να ενισχύουμε (όσο οι συνθήκες το επέτρεπαν) τα τμήματα Ειδικής Αγωγής στα σχολεία και όχι να βγαίνουμε στα κανάλια στοχοποιώντας 12-χρονα παιδιά για να κερδίσουμε μερικά «ψηφαλάκια».

Ναι προτιμούμε να είμαστε χωρίς κορώνα στο κεφάλι μας, αναλογιζόμενοι τα δεινά που επέφερε η βασιλεία στη χώρα μας. Πάντοτε οι «βασιλείς» στη δεύτερη γραμμή. Η πρώτη ήταν για τον λαό. Και ναι λοιδορούμε και θα λοιδορούμε κάθε γαλαζοαίματο κηφήνα, αυτής της χώρας.

Ναι προτιμούμε να διαχωριστεί επιτέλους η εκκλησία ως πολιτειακός θεσμός από το κράτος. Ας κάνουμε πράξη το: «Αποδότε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ». Εξάλλου ο παπά-Ανυπόμονος, ο Μητροπολίτης Ηλείας Αντώνιος και ο Κοζάνης Ιωακείμ φόρεσαν αντί για χρυσοποίκιλτα άμφια, τα φυσεκλίκια της εαμικής αντίστασης.

Ναι προτιμούμε να είμαστε με την «πλάτη στον τοίχο», ακόμη και να «χορεύουμε με τους λύκους» του ελληνικού μπολσοναρισμού, που προσπαθεί να οικοδομήσει ένα κράτος κολλητών και ημετέρων, ένα κράτος κρυφο-ωτακουστών, ένα κράτος ακροδεξιάς κοπής, ένα κράτος  που λειτουργεί ως ανώνυμος εταιρία της μεγάλης οικογένειας, που ακόμη και αρχαία βρήκε «σκάβοντας» στον κήπο της.

Σε αυτήν την όχθη πορευτήκαμε, πορευόμαστε και θα πορευόμαστε, χωρίς αποκλεισμούς. Ας παραδειγματιστούμε από τους άλλους της αντίπερα δεξιάς όχθης. Μονίμως ενωμένοι, χαμογελώντας αυτάρεσκα για τη δική μας πολυδιάσπαση.

Βασίλης Παππάς – μονίμως πορευμένος στην αριστερή όχθη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.